Windows 10 Technical Preview pre smartfóny príde už tento mesiac

Oficiálneho uvedenia novej verzie operačného systému Windows 10 by sme sa mali dočkať až v polovici tohto roka. Microsoft do januárovej prezentácie všetky novinky dôsledne tajil a aj potom sa zameriaval hlavne na propagáciu desktopovej verzie pre klasické počítače a notebooky.

Všetky detailné informácie o novej generácii "Windowsu pre smartfóny" by sme však mali začať spoznávať už tento mesiac, kedy vývojári v programe Windows Insider dostanú možnosť stiahnuť si takzvané technické preview do svojich aktuálnych zariadení s Windows Phone 8.1. Potrebujú na to špeciálny účet a aplikáciu z Windows Phone Store.

Niektoré zdroje navyše tvrdia, že približne tisícka vybraných partnerov Microsoftu už takúto možnosť dostala. Mali by byť súčasťou finálneho testovania vývojárskej verzie pred jej verejným vypustením na servery programu Windows Insider. Kiran Kanade napríklad na Twitteri publikoval trojicu screenshotov, ktoré majú potvrdzovať prepracovanú obrazovku s nastaveniami a vyťahovaciu lištu s ďalšími rýchlymi prepínačmi v notifikačnom centre.

ikona

Microsoft ukázal novinky vo Windows 10 - univerzálne aplikácieV novom Windows 10 pre smartfóny používatelia nájdu vylepšené notifikačné centrum synchronizované s PC, ale aj nový kalendár, internetový prehliadač, e-mailový klient a plnohodnotnejší kancelársky balík Office s podporou formátovania textu.

Zdroj: Kiran Kanade (Twitter), Neowin

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 06.02.2015 - 16:13

Super, tesim sa. Uz aby sa mi dovtedy vratila Lumia z reklamacie ;-)

marek08.02.2015 - 00:13 Trvalý odkaz

No veru aj ja sa tesim.pouzivam aj lumiu 925 a uz aktualizacia na wp 8.1 posunula ten system hodne dopredu.napr.rozdelenie nastavenia hlasitosti,vysuvaciu listu a tu by mala byt este lepsia s viac moznostami.

Celá diskusia 2 príspevky