Google prestal predávať okuliare Glass, nekončia však natrvalo

Google po troch rokoch uzatvára takzvaný Explorer Program, počas ktorého si vybraní technologickí nadšenci mohli kúpiť inteligentné okuliare Glass. Spoločnosť však tvrdí, že uvedie ich ďalšiu generáciu.

19. január 2015 bol posledným dňom, kedy si technologickí nadšenci mohli kúpiť high-tech okuliare Google Glass. Projekt pod názvom Explorer Program sa za tri roky fungovania nikdy nestal masovo rozšíreným, pravdepodobne kvôli vysokej cene (okolo 1 500 dolárov za jedny okuliare) a rozsiahlym diskusiám o pripravenosti súčasnej spoločnosti na takéto zariadenia.

Google však striktne odmieta tvrdenia, že uvedenie jeho inteligentných okuliarov bolo predčasné alebo že skončilo neúspechom.

ikona

Google Glass: nové rámy, dioptrické sklá a aplikácia od SlovákovGoogle sa snaží svoje revolučné high-tech okuliare dostať medzi širokú verejnosť. Teraz by k tomu mali pomôcť aj nové a krajšie rámy či možnosť používania Glass spolu s dioptrickými sklami. Dostupné budú aj ďalšie aplikácie, napríklad sli.do od Slovákov.

Vývojári vraj od apríla 2012 zozbierali dostatok pozitívnej i negatívnej spätnej väzby. Predaj okuliarov nateraz končí, no ľudia pracujúci na projekte by sa teraz mali presunúť do samostatnej divízie Google[x].Tá pracuje aj na vývoji samo-jazdiaceho auta, systéme poskytovania internetu cez teplovzdušné balóny v stratosfére alebo donáškovom drone Project Wing.

Na ďalšie verzie Google Glass by mal navyše dohliadať Tony Fadell, bývalý člen širšieho vedenia Applu a zakladateľ start-upu s inteligentnými termostatmi Nest.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zdroj: Google Glass (Google+), TechCrunch

Diskusia k článku:

Začať diskusiu