O2: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v novembri

Modrý operátor nám poskytol údaje o tom, ktoré telefóny a tablety patrili v uplynulom mesiaci medzi najžiadanejšie. Prekvapivo vyhrála zatiaľ menej etablovaná značka, ktorá len v septembri spustila na Slovensku oficiálny predaj smartfónov.

Svoj pravidelný mini rebríček má na našej stránke nielen Orange a Telekom, ale radi by sme vás informovali každý mesiac aj o najžiadanejších modeloch v O2. Ten novembrový vyhralo jednoznačne Lenovo.

Svojim lacným modelom Lenovo A536 oslovilo také množstvo zákazníkov, že momentálne je tento android v e-shope operátora vypredaný. Dvojkou medzi smartfónmi bol Samsung Galaxy Trend Plus. Ten patril aj v Orangei medzi najžiadanejšie. Na tretie miesto sa prebojovala Apple novinka, konkrétne iPhone 6 v 16 GB verzii. Ani tento model aktuálne v e-shope nekúpite.

Štvrtá priečka patrí tále obľúbenému Samsungu Galaxy S4 mini, no ani ten nie je zatiaľ dostupný. V žiadnej farebnej verzii. Tabuľku uzatvára cenovo dostupný android Sony Xperia E3.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušálny mesačný poplatok 20 € (Strieborný paušál).

1. Lenovo A536 (0 €)

2. Samsung Galaxy Trend Plus (0 €)

3. Apple iPhone 6 16 GB (493 €)

4. Samsung Galaxy S4 mini (98 €)

5. Sony Xperia E3 (2 €)

O2 smartfóny

Medzi najobľúbenejšími tabletmi prevládala značka Nextbook, darilo sa i Prestigiu, Aceru či Lenovu. Aj tu nájdete v zátvorke cenu zariadenia určenú pre Strieborný paušál.

1. Nextbook 7’’ Wi-Fi (0 eur)

2. Prestigio MultiPad Color 8.0 3G (14 eur)

3. Acer Switch 10 (152 eur)

4. Lenovo S8 (98 eur)

5. Nextbook 7’’ 3G (0 eur)

Pri porovnaní dotácií na hardvér medzi operátormi vychádza jednoznačne ako najvýhodnejšie O2. Stačí sa pozrieť napríklad na cenu Samsungu Galaxy S4 (210 eur v Orangei, v Telekome nie je dostupný vs. 98 eur v O2) či iPhonu 6 (600 eur Orange a 675 eur Telekom vs. 493 eur v O2). Za Samsung Galaxy Trend Plus zaplatíte v Orangei 40 eur, v O2 vám je dokonca bonus priveľký a pri nákupe cez e-shop ste nabádaní objednať si ešte nejaké zariadenie v hodnote minimálne 51 eur, pretože ste nevyčerpali celý bonus vo výške 168 eur, na ktorý máte pri Striebornom paušále nárok. Názor nech si urobí každý sám.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu