O2 finišuje s LTE. V Bratislave sa dá občas do siete už aj prihlásiť

Čitateľovi Milanovi sa dnes v Bratislave, konkrétne v jej mestskej časti Staré Mesto, podarilo prihlásiť do 4G siete O2 a namerať tieto hodnoty: 11 Mbps pre sťahovanie a 3,5 Mbps pre odosielanie dát, ping bol stabilne 30 - 40 ms. Maximum, ktoré nameral bolo 15 Mbps.

Opýtali sme sa hovorkyne O2 Martiny Jamrichovej, ako pokračuje budovanie LTE, a tá nám potvrdila, že na výstavbe siete sa intenzívne pracuje, aktuálne sa nastavuje a prebiahajú dokončovacie práce. Takže sa zákazníkom naozaj môže stať, že sa na displejoch ich smartfónov občas objaví ikonka 4G a podarí sa im do LTE siete aj prihlásiť.

ikona

O2 odštartuje LTE sieť v decembri. Začne Bratislavou a KošicamiNa dnešnom novinárskom stretnutí informovalo O2 o svojich plánoch do budúcna. Očakávanú 4G sieť spustí koncom tohto roka, a v roku 2015 chce LTE sieťou pokrývať už 50 % populácie SR. Plánuje aj rozširovanie 3G a modernizáciu 2G siete. (doplnené o 90 nových lokalít s 3G pokrytím)

Tak ako O2 pred časom informovalo, spustenie komerčnej prevádzky je naplánované na december tohto roka, takže už čoskoro budú môcť aj zákazníci O2 surfovať v sieti štvrtej generácie. Tešiť sa zatiaľ môžu obyvatelia Bratislavy a Košíc, ostatné mestá pribudnú neskôr. O spustení ostrej prevádzky vás budeme, samozrejme, informovať.

obr: o2.sk

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

huje© 27.11.2014 - 20:06

hmmm, uz rok po udeleni licencie budu mat pokrytych niekolko ulic. vrazedne tempo.

Rastislav.j27.11.2014 - 21:33 Trvalý odkaz

„uz rok po udeleni licencie“ ???
Ale však O2 vyhlásilo, že oni majú potrebné frekvencie na LTE už dávno – teda, že im vlastne na rozbehnutie LTE stačia tie z 2006 roku

Celá diskusia 2 príspevky