Microsoft opäť potvrdil Windows 10 pre súčasné Lumie s WP 8

Microsoft síce už viackrát naznačil, že súčasné modely smartfónov s Windows Phone budú, na rozdiel od WP 7.x, pripravené aj na ďalšiu verziu operačného systému. Používateľom tak svitla pomerne jasná nádej, no doteraz nebolo úplne jasné, či tým spoločnosť myslí len čiastkové aktualizácie (napríklad WP 8.1), alebo tiež úplne novú generáciu. Skomplikovať to mohlo aj vynechanie číslovky deväť i prívlastku "Phone" a plánovaný prechod rovno na Windows 10.

Nový Twitter účet @Lumia však odštartoval jednoznačne - podľa neho bude Windows 10 dostupný pre všetky Lumie s Windows Phone 8. Jedná sa tak o prvé oficiálne potvrdenie správy, na ktorú určite mnohí z vás čakali.

Microsoft zatiaľ hovorí len o Lumiách, osud windowsfónov od HTC, Samsungu a ďalších tak zatiaľ stále zostáva nejasný, no vzhľadom na ich trhový podiel to bude trápiť len 5 % používateľov.

ikona

Nový Windows 10: jeden názov pre smartfóny, tablety i PCĎalšia generácia operačného systému od Microsoftu, určená pre mobilné telefóny, už neponesie názov Windows Phone. Bude mať označenie Windows 10. Jedno meno by malo demonštrovať prepojenie celého ekosystému naprieč počítačmi, tabletmi i smartfónmi. Spoja sa aj oba obchody s aplikáciami.

Zdroj: Twitter @Lumia

Diskusia k článku:

jarpo 14.11.2014 - 20:00

Super! Príkladná podpora, len tak ďalej :-)

rtg14.11.2014 - 23:21 Trvalý odkaz

cize ako ked nejaka Lumia dostala este len aktualizaciou W8 a povodne mala starsi, tak aj pre takuto bude aj W10??

jarpo15.11.2014 - 00:11 Trvalý odkaz

rtg: Žiadna Lumia nemohla dostať aktualizáciou WP8. Na Lumiách ktoré majú WP8, tam už bol od výroby.

Celá diskusia 3 príspevky