Android 5.0: Samsung Galaxy S5 a Note 4 o mesiac, HTC One M8 a M7 neskôr

Po Google Play edíciách HTC One M8 a M7 by sa Androidu 5.0 Lollipop mali do troch mesiacov dočkať aj majitelia modelov s grafickou nadstavbou Sense. Samsung chce byť ešte rýchlejší a aktualizáciu pre Galaxy S5 a Note 4 plánuje uvolniť ešte v decembri.

Taiwanské HTC v minulosti nepatrilo k výrobcom s najrýchlejšie vydávanými aktualizáciami pre jeho smartfóny. Americká pobočka sa však pred pár mesiacmi zaviazala reagovať oveľa pružnejšie a platiť to bude aj pre súčasné HTC One (M8) a jeho predchádzajúcu, veľmi úspešnú, generáciu M7.

Androidu 5.0 Lollipop sa pochopiteľne ako prví dočkajú majitelia Google Play edície M8-ky, ktorá je v niektorých krajinách dostupná cez rovnomenný obchod s aplikáciami. Podľa niektorých správ by mal update operačného systému na toto HTC doraziť súčasne, alebo len o niekoľko hodín neskôr než na Nexusy 4, 5, 7 a 10. Na tých ho pritom očakávame už 12. novembra.

Nasledovať by mali klasické verzie HTC One (M8) s grafickou nadstavbou Sense. Tentoraz by mal celý proces prebiehať oveľa rýchlejšie, kedže sa vylepšenia ako Zoe, správa krytu Dot View, Galéria a ovládač infračerveného portu pre ovládanie domácej TV stali samostatnými aplikáciami - ich update teda môže obstarať aj obyčajná aktualizácia z obchodu Google Play. HTC by malo Android 5.0 pre M8-ku vydať do 90 dní.

Podľa samotného produktového manažéra spoločnosti bude rovnaký čas trvať aj príprava updatu pre minuloročné One M7. Jeho majitelia sa navyše pred pár dňami dočkali takmer 200 MB balíka opravujúceho problémy s nabíjačkou a vylepšení vstavaného prehliadača internetu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Zaháľať však nebudú ani ostatní výrobcovia. Ako sme vás už informovali, LG sa poponáhla s Lollipopom pre vlajkovú loď G3 a Sony poteší majiteľov celého radu Xperia Z na začiatku budúceho roka. Ešte skôr by sa ale mali dočkať majitelia odomknutých zariadení. S posvätením výrobcu totiž budú môcť nový Android upiecť aj fanúšikovia a vývojárski nadšenci. Na videu nižšie vidíte, že sa im to už podarilo napríklad s najnovšou Xperiou Z3.

ikona

Sony prinesie Android 5.0 Lollipop na celý rad Xperia ZKrátko po oficiálnom uvedení názvu novej verzie Androidu 5.0 Lollipop zverejnilo Sony na svojom blogu informáciu o pripravovanej aktualizácii.

Ešte v decembri 2014 sa budú môcť radovať majitelia Samsungu Galaxy S5. Nasledovať by mal Galaxy Note 4. Server Sammobile.com pre svojich čitateľov pripravil video, na ktorom naznačuje, ako bude najnovší Android 5.0 vyzerať pod tradične mohutnou grafickou nadstavbou TouchWiz. Do Material Designu sa však prezlečú aj systémové aplikácie a zmenená bude aj uzamykacia obrazovka.

Zdroj: @moversi (HTC), Pocketnow, Sony Developer, Sammobile

Diskusia k článku:

Nightmare 11.11.2014 - 15:33

Mne sa nepacia tie nove softverove tlacidla :( keby to bolo riesene ako napr. u LG G2 ze tam je na vyber ake chcem ale to bude maximalne u jedneho (alebo par) vyrobcu...naopak to prostredie sa mi velice pozdava na 5.0

Celá diskusia 1 príspevok