Swan splnil podmienku a začal používať pridelené frekvencie

Kontrola Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) preukázala, že mobilný operátor Swan splnil podmienku, a začal v termíne do šesť mesiacov odo dňa nadobudnutia právoplatnosti používať frekvencie v pásme 1 800 MHz pridelené povolením.

Všetci štyria mobilní operátori majú v právoplatnom povolení stanovenú povinnosť začať používať frekvencie pridelené týmto rozhodnutím do šiestich mesiacov odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia. RÚ postupoval rovnako, ako v minulosti, keď vykonával fyzické kontroly na staniciach mobilných sietí operátorov.

ikona

SWAN: sme pripravení, čakáme na národný roamingSwan, ktorý chce byť štvrtým mobilným operátorom a poskytovať svoje služby v LTE sieti, so spustením komerčnej prevádzky mešká. Problémom je národný roaming. Rokovania s mobilnými operátormi o jeho poskytnutí meškajú a odsúvajú komerčný štart siete na neurčito.

Súčasťou kontroly bola aj skúška dátového pripojenie do siete operátora. Úrad zároveň zistil, že v čase kontroly stanice používali frekvencie v súlade s povolením.

RÚ zároveň na základe žiadosti poslal Orangeu vysvetlenie, aký je jeho regulačný prístup pri posudzovaní splnenia tejto povinnosti. Regulačný prístup RÚ bol v minulosti aj v súčasnosti rovnaký pri kontrolách u každého z operátorov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu