Android One: lacný smartfón pre rozvojové trhy

Google sa chce zamerať aj na rozvojové krajiny, kde si ľudia nemôžu dovoliť drahší model telefónu, a preto chce ponúknuť svoj model za dostupnú cenu. Napriek nízkej cene ponúkne slušnú výbavu.

O Android One sa prvýkrát hovorilo na konferencii Google I/O v júni tohto roka. Podľa spoločnosti vyše päť miliárd ľudí smartfón vôbec nepoužíva, so svojím telefónom dokážu len prijímať hovory či posielať SMS správy, no nemôžu využívať funkcie smartfónu (video chat s rodinou, navigácia…). Týka sa to hlavne Afriky, Ázie a Južnej Ameriky. A práve tam vidí Google veľký potenciál pre svoj nový Android One.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Pôjde o lacné zariadenie s cenovkou menej než sto dolárov a ponúkne napríklad štvorjadrový procesor, 4,5’’ IPS displej s rozlíšením 480 x 854 bodov, dva sloty na SIM kartu, 1 GB RAM, 4 GB vnútornej kapacity, pamäťovú kartu (je súčasťou balenia), 2 Mpix prednú kameru, 5 Mpix zadný fotoaparát s LED bleskom a nahrávaním Full HD videí, 1 700 mAh vymeniteľnú batériu, podporu pre 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS i FM rádio. Zároveň majú tieto telefóny prisľúbené aktualizácie na novšie verzie operačného systému priamo od Googlu, to znamená, že dostanú aj Android L.

Na ich výrobe spolupracuje Google s firmami Micromax, Karbonn a Spice. Výrobcom procesoru je MediaTek. Medzi ďalších partnerov patria Acer, Alcatel OneTouch, Asus, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo i Qualcomm.

Svoj prvý chytrý telefón z novej rodiny Android One predstavil včera Google v Indii. Do konca roka sa predaj rozšíri do Indonézie, na Filipíny a do južnej Ázie (Bangladéš, Nepál, Pakistan a Srí Lanka). Ďalšie trhy budú nasledovať v roku 2015.

Zdroj: googleblog.blogspot.co.uk

Diskusia k článku:

rtg 16.09.2014 - 13:36

na to ze rozvojove trhy, dost dobre..

Celá diskusia 1 príspevok