Telekom: zdieľanie dát a LTE už bez príplatku

Telekom uvedie od stredy viaceré novinky pre využívanie mobilných dát v sieťach 3G i 4G. Menia sa podmienky používania dát v LTE sieti, využitie dát na Happy programoch a do ponuky pribudne nová služba zdieľania dát.

Telekom zrejme reaguje na spustenie LTE siete Orangeu, ktorý za surfovanie v 4G sieti nepýta žiadny pôoplatok, naopak, zákazníkom zvýšil obem predplatených dát, a od 27. augusta 2014 uvedie viaceré novinky.

Nové podmienky pre surfovanie v LTE sieti

Od 27. augusta 2014 môžu noví aj existujúci zákazníci od programu Happy XS surfovať v LTE sieti automaticky v rámci svojich dátových balíkov, takže bez pôvodného príplatku 4,99 eur.

ikona

Orange: LTE bez poplatku a dáta navyše. Prima a FunFón si počkajúOrange spustil komerčnú prevádzku mobilnej siete 4. generácie, zatiaľ v troch mestách. Zvyšné budú postupne pribúdať. Paušálni zákazníci môžu v LTE sieti surfovať bez ďalších poplatkov a dostali aj dáta navyše. Niektoré programy až dvojnásobok pôvodného objemu.

Viac dát pre vyššie paušály Happy

Operátor zároveň pridá novým i existujúcim zákazníkom vyšších programov Happy ďalšie dáta navyše. V Happy XL bude po novom už 4 000 MB mesačne a Happy XXL bude obsahovať 6 000 MB mesačne.

Ďalšou novinkou bude zjednotenie rýchlosti po vyčerpaní balíka dát v Happy programoch na 64 kbps. Zákazníci Happy XS, S či M môžu surfovať rýchlejšie (doteraz mali rýchlosť 32 kbps).

Nové podmienky dokupovania dát

Ak zákazník prekročí svoj balík dát v programe Happy, bude si môcť dokúpiť ďalšie dáta a využívať 3G či 4G sieť opäť plnou rýchlosťou. Telekom ponúkne balík s dátami podľa typu Happy, ktoré zákazník využíva:

- 500 MB za 5,99 € (pre Happy XS, S, M a XL volania)

- 1 000 MB za 5,99 € (pre Happy L, XL a XXL)

Z portfólia programov Happy vypadne doplnkový Neobmedzený mobilný internet v mobile – tento balíček si už zákazníci nebudú môcť aktivovať.

LTE zahrnuté aj v programoch Neobmedzený mobilný internet

Surfovať v LTE budú môcť automaticky aj zákazníci s USB modemom či na tablete využívajúci programy Neobmedzený mobilný internet. Do 4G siete sa dostanú pri podporovanom zariadení bez príplatku. Zároveň Telekom zjednotí dodatočné dátové balíčky pre programy. Od 27. augusta 2014 si môžu zákazníci dokúpiť jeden 2 GB balík za 6,99 €.

“TelekomZdieľanie dát

Služba zdieľania dát s ďalšími SIM kartami je dostupná už aj pre nefiremných zákaníkov primárne určená tým, ktorí vlastnia viaceré zariadenia (smartfón, tablet) a neminú všetky dáta zo svojho Happy paušálu na jedinom prístroji. Zákazník si môže aktivovať ďalšie dve SIM karty, ktoré zdieľajú jeho balík dát v rámci Happy. Napríklad pri Happy L má 2 000 MB a tie využije na primárnej SIM karte so smartfónom i sekundárnej SIM karte na svojom tablete.

Za každú SIM kartu na zdieľanie dát zaplatí zákazník 2,99 € mesačne, ak je viazaný na Happy, resp. 3,99 € mesačne pri využívaní bez viazanosti. Karta so zdieľaním dát podporuje aj surfovanie v 4G sieti a cez Happy možno dokúpiť aj extra dáta pre prenosy plnou rýchlosťou.

ikona

Orange: Mobilný internet so zdieľaním dát Orange prináša dva nové balíky Mobilného internetu - Štart a Klasik, ktoré umožňujú zdieľanie dát. Zákazníci tak môžu svoje predplatené dáta využiť nielen s modemom, ale aj na tablete či smartfóne. Cena mesačného poplatku však stúpla.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

paul 26.08.2014 - 00:27

Nech aj o2 zareaguje a da nam viac dat alebo aspoň možnosť si aktivovat dodatocne nejaký dátový balik

DTN2726.08.2014 - 10:15 Trvalý odkaz

O2 uz zareagovalo :D znizilo denny internet na 200MB

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease26.08.2014 - 11:07 Trvalý odkaz

Veru do prdele. Znížili denný internet na 250 MB a zvýšili FUP na 48 kbit/s (čo je aj tak nepoužiteľné)
Ešte že je tu to TESCO..

Bonyek@azet.sk26.08.2014 - 11:55 Trvalý odkaz

"Paušálni zákazníci "ORANGE" môžu v LTE sieti surfovať bez ďalších poplatkov a dostali aj dáta navyše. Niektoré programy až dvojnásobok pôvodného objemu."

a niektoré "až" desaťnásobok + spomalenie napr.SOVA. :-);-)

petris26.08.2014 - 12:47 Trvalý odkaz

rovnako nepouzitelnych je aj 64 kbit/s v telekome.

v tom telekome ktory kazdemu vytrubuje ako ma najvacsiu lte siet.

v tom telekome ktory na svojej stranke uvadza za ich siet je najrychlejsia.
http://www.telekom.sk/osobne/telefonovanie/mobilne-sluzby-a-tarify/happ…

[img]http://s23.postimg.org/ara3tegbf/speedo.jpg[/img]

v tom telekome ktory ma na velkej casti uzemia len ubohe gprs.

v tom telekome v ktoreho gprs mozes o rychlosti 48 kbit/s len snivat.

v tom telekome ktory denne otravuje ludi s tonami reklam o chytrych panoch kolegoch. uz sa nestitia zneuzit na reklamu aj deti. zacalo to vianocami a pokracuju v tom aj teraz.

Celá diskusia 13 príspevkov