Potrebujete dve SIM karty na jedno číslo? Vyhráva Telekom

Viete o tom, že môžete mať dve SIM karty na jedno telefónne číslo? Využitie nájdu hlavne tí, čo často striedajú telefóny a neustále medzi nimi menia SIM karty. Pozreli sme sa na ponuku našich operátorov.

Dôvodov na využívanie dvoch SIM kariet pri jednom telefónnom čísle môže byť viacero. Máte dva telefóny, ktoré striedate a nechce sa vám medzi nimi stále meniť SIM. Ešte horšia situácia nastane, keď majú rozdielnu veľkosť slotu na SIM kartu. Alebo chcete zálohu pre prípad, že sa vám SIM karta stratí či vám ukradnú telefón. V tom prípade to však nie je ideálne riešenie.

Aktívna môže byť v rovnakom čase vždy len jedna SIM karty. Druhá je vtedy, z technických príčin, nepoužiteľná. Dvojica SIM je identická, ako dvojčatá. Majú rovnaké sériové číslo i PUK kód a sú aktivované pod jedným telefónnym číslom s rovnakým programom. Karty tak môžete mať naraz vložené v dvoch rôznych zariadeniach a tie používať podľa potreby. Aj keď Telekom na svojej stránke uvádza, že majú rovnaký i PIN, je možné, že v každom telefóne si PIN kód tradične môžete zmeniť, a každá SIM tak má vlastný, ale nemáme to overené. Doplnené 26. 8.: na základe ohlasov v diskusii je možné použiť n každú SIM vlastný PIN.

Dôležité je vedieť, že na to, aby sa z pasívnej SIM karty stala aktíva, treba z nej uskutočniť hovor, odoslať SMS-ku alebo dáta. Nestačí mať druhý telefón s pôvodne aktivovanou kartou vypnutý, pretože odhlásením zo siete sa z neaktívnej SIM-ky nestáva automaticky aktívna. Na to sa musí uskutočniť komunikácia so sieťou (spomínaný hovor alebo správa).

nanoSIM

A aká je ponuka našich operátorov, keď prídete s požiadavkou na dve SIM karty pri jednom čísle? Víťazom je jednoznačne Telekom.

O2 zatiaľ túto službu neponúka, aj keď do budúcna nevylučuje, že ju svojim zákazníkom sprístupní.

V Orangei nájdete túto službu pod názvom 3G Duo SIM. K dispozícii sú dvojice nano SIM karta + štandardná 3G SIM karta, univerzálna SIM karta + štandardná 3G SIM karta a dvojica štandardná 3G SIM karta + štandardná 3G SIM karta. Poplatok za aktiváciu služby je však astronomický: 91,61 €! Pre bežného zákazníka sa tak služba stáva takmer nedostupnou. Pokiaľ by ste sa pre 3G Duo SIM rozhodli ako nový zákazník, operátor by vám k druhej karte naúčtoval aj aktivačný poplatok 11 eur. Ďalšou podmienkou je mať v danom fakturačnom období faktúru vyššiu než 15 eur.

Kto by však potreboval iba náhradnú SIM do zálohy pre prípad straty, je tu balíček Exkluzívna starostlivosť. Ten zahŕňa, okrem ďalších služieb, aj ďalšiu SIM, ktorú si odložíte ako náhradnú. Balíček je ako bonus súčasťou vyšších programov alebo si ho môže objednať každý zákazník za 3,99 € mesačne.

Telekom ponúka už dlhší čas službu s príznačným názvom Twin SIM karta. Jednotlivé karty sa tu správajú tak, ako sme si popísali v článku vyššie. A cena? Prijateľných 15,89 €.

Takže, pokiaľ máte o dve identické SIM karty záujem, nájdete pre nich využitie a nevadí vám počiatočná investícia, na výber máte dvoch operátorov. O2 v tomto prípade zatiaľ váha, zobudiť ho môžete aj cez portál Nápady.o2.sk, ktorý slúži na podnety a pripomienky zákazníkov. Pokiaľ váš nápad na dve SIM karty získa dostatok hlasov a dostane sa na tie správne miesta, možno sa neskôr objaví v ponuke operátora ako štandardná služba.

ikona

Pomôžte zlepšiť služby O2. Nový portál dáva priestor vašim nápadomMáte skvelý nápad, ako vylepšiť ponúkané telekomunikačné služby? O2 sa o pripomienky a podnety zákazníkov zaujíma. Preto vytvorilo inšpiratívny portál, kde sa o svoje myšlienky a námety môžete podeliť.

Zdroj: operátori

Diskusia k článku:

Juraj 25.08.2014 - 15:50

Presne toto potrebujem, ked nieco doma budujem alebo robim v zahrade aby som si displej jednym tahom nedoskriabal, tak pouzit druhy "hlupy" telefon spinavymi rukami je super.

dzulio25.08.2014 - 19:51 Trvalý odkaz

radsej informujte, ze v telekome sa prebudili a LTE bude bez priplatku,,,

steve25.08.2014 - 20:14 Trvalý odkaz

TwinSIM karty uz 4 roky pouzivam v smartfone a v netbuku s 3G slotom. V netbuku je SIM hned po prihlaseni do siete aktivna, aktivaciu v smartfone riesim 1-2 sec. volanim na 0800123456 a neaktivna Sim sa stane aktivnou. To je ale chytre!

sysell25.08.2014 - 20:52 Trvalý odkaz

A ako volas ked mas zapnuty notebook?

Luca26.08.2014 - 00:21 Trvalý odkaz

Vtedy chodi s netbukom pri uchu. To je tiez chytre. :-)

Celá diskusia 11 príspevkov