Na jeden záber: LG G3

Po nedávno zverejnenej recenzii špičkového 5,5’’ high-endu s jemným QHD rozlíšením displeja, bohatou používateľskou nadstavbou a výborným fotoaparátom, pribudlo na našom YouTube kanáli aj krátke video.

LG G3 je už treťou generáciou úspešného smartfónu radu LG G. Od svojho predchodcu si novinka ponechala inovatívny dizajn s ovládacími tlačidlami na zadnej stene, ktorých umiestnenie nemusí vyhovovať každému.

Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 4.4.2 KitKat, a je doplnený o nové grafické prostredie LG UX s okrúhlymi ikonami, v ktorom nechýbajú známe užitočné softvérové vychytávky, ako napríklad Knock ON alebo Knock Code. Medzi novinky patrí inteligentná klávesnica (Smart Keyboard), ktorá sleduje a analyzuje návyky používateľa pri písaní a napomáha písaniu bez chýb. Výšku klávesnice je možné ľubovoľne upraviť. Inteligentné upozornenie (Smart Notice), môžeme považovať za konkurenta Google Now.

ikona

LG G3 – nepraktické tlačidlá vzadu, top displej vpreduRecenzia špičkového tabletofónu s 5,5'' QHD displejom, výkonným hardvérom a 13 Mpix fotoaparátom s laserovým zaostrovaním. Zamrzí priemerná výdrž.

O výkon sa stará procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz a 2 alebo 3 GB RAM. Vnútorný priestor je možné rozšíriť microSD kartami do veľkosti 128 GB a takisto je dostupný v dvoch verziách - 16 alebo 32 GB. Veľký 5,5-palcový displej dostal jemné QHD rozlíšenie 1 440 x 2 560 bodov a je pokrytý odolným sklíčkom Gorilla Glass 3.

Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži 13-megapixelový fotoaparát s dvomi prisvetľovacími diódami a inovatívnym, laserovým automatickým zaostrovaním. Nechýba ani optická stabilizácia obrazu. Predná 2,1 Mpix kamera má väčší snímač a novú funkciu pre časované selfie. Nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, NFC, infraport, 3 000 mAh batéria ani 3,5 mm jack.

Na jeden záber: LG G3

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

ondrakomous 29.07.2014 - 13:38

naprostej souhlas, ovladac hlasitosti na bocni strane je fakt nutnost, pokud si clovek pousti filmy, hraje treba hry. jinak v recenzi od matuse sem zadny nocni zabery nenasel.

tomas129.07.2014 - 13:56 Trvalý odkaz

LG G3 nemá 4K rozlišenie ale QHD rozlišenie (displej)

Richard Hombauer29.07.2014 - 14:07 Trvalý odkaz

Ano, tomas1, blby "preklep". :(

Juraj29.07.2014 - 14:40 Trvalý odkaz

G3 mam asi tri tyzdne, dotera som nemal telefon z ovladanim hlasitosti na zadnej strane. Ale velmi rychlo som si na to zvykol a nemam s tym najmensie problemy. Sposob ako ist na ovladac hlasitosti je, zo idem nan zospodu a tym padom sa nikdy nedotknem sklicka fotaku, kedze nahmatam prostredne tlacitko a viem kde som. A s tym nastavenim hlasitosti pri pozerani videa - pouzivam MX Player - hlasitost zvysujem alebo znizujem na displeji potiahnutim smerom hore alebo dole na pravej casti displeja a jas takisto zase na lavej strane displeja, dozadu nemusim vobec sahat.

ondrakomous29.07.2014 - 15:46 Trvalý odkaz

nelzi, hledals nekdy vypinac po tme pri ceste na zachod? jako najdes ho, ale nikdy ne uplne presne.

Celá diskusia 46 príspevkov