O2 vám vráti poplatok za prenos čísla od konkurencie

Chceli by ste si preniesť číslo do O2, ale odrádza vás nemalý (a nemilý) poplatok? Operátor vám teraz peniaze vráti späť. Buď vo faktúre, alebo pripísaním kreditu.

Aj keď Regulačný úrad apeluje na operátorov, aby od zákazníkov nevyberali poplatky za prenesenie telefónneho čísla k inému operátorovi, stále platí, že prechod ku konkurencii zvyčajne zaplatí zákazník. A nie málo. Preniesť si číslo stojí v prípade Orangeu 8 eur, Telekom pýta o tri centy menej.

ikona

RÚ chce vyššiu ochranu zákazníka a nulový poplatok za prenos číslaRÚ chce chrániť zákazníkov pred šokom z vysokých faktúr za volania na audiotextové čísla a pre poskytovateľov prístupu k internetu navrhuje povinnosť informovať o reálnych rýchlostiach pripojenia, prípadnom blokovaní. Navyše opäť vyzýva na zrušenie poplatkov za prenos čísla.

Len O2 nikdy svojich zákazníkov za odchod ku konkurencii netrestalo. Orange vo svojom nedávnom vyhlásení sľúbil, že poplatok zruší najneskôr od začiatku budúceho roka. Telekom sa zatiaľ nevyjadril.

“O2

Teraz prišlo O2 so sympatickým gestom, ktoré by mohlo byť nápomocné tým, čo by radi k modrému operátorovi prešli, ale odrádza ich vysoký poplatok za prenos. O2 vám totiž vráti 10 €.

Ak si prenesiete číslo do O2 na program s platbou na faktúru, získate zľavu z faktúry vo výške 5 € počas prvých dvoch celých zúčtovacích období. Podmienkou na uplatnenie zľavy je výška faktúry minimálne 5 €.

Ak si prenesiete číslo do O2 na program s kreditom, získate bonusový kredit vo výške 5 € pri prvých 2 dobitiach. O jeho pripísaní budete informovaní SMS správou. Okrem bonusu za prenos sa vám pri dobití pripíše aj ďalší bonusový kredit, na ktorý máte nárok.

O prenos môžete požiadať na predajni, telefonicky, cez e-shop alebo SMS správou.

Za čiateľský tip ďakujeme.

Zdroj: o2.sk

Diskusia k článku:

Manobb 21.06.2014 - 13:08

O2 vám vráti 10 € ....., to by bolo sympatické gesto len v prípade, keby to platilo vždy a pre každého. Pretože podmienka: "... získate zľavu z faktúry vo výške 5 € počas prvých dvoch celých zúčtovacích období. Podmienkou na uplatnenie zľavy je výška faktúry minimálne 5 €." ... už až taká sympatická nie je, keďže sa môže ľahko stať, že niekomu operátor nevráti žiadnych 10 Eur. TIP: nemala by tam byť podmienka len na prvé 2 celé zúčtovacie obdobia, ale 10 Eur by sa malo postupne "v splátkach" vracať podľa výšky jednotlivých faktúr, a to až do sumy 10,00 Eur. :-) P.S.: Ale ako provokácia O2 pre zákazníkov OR a TC je to dobré ... ;-)

funboy21.06.2014 - 15:45 Trvalý odkaz

Ako to bude pri prenose z Funfonu do O2, Lenka? Tam sa totiž žiadny poplatok neplatí.

Čo ak sa mi FunFón nebude páčiť a budem chcieť odísť?

Vôbec nevieme prečo by si to robil, ale pokojne ťa necháme odísť a nebudeš za to u nás nič platiť. http://www.funfon.sk/pomoc/caste-otazky-faq/

Lenka Ivančíková21.06.2014 - 18:50 Trvalý odkaz

Aj ked FunFon ziadny poplatok nevyzaduje, dostanes od O2 10 €. :-)

galaxi22.06.2014 - 00:07 Trvalý odkaz

aj tak 150€ bonus bol lepší. Prevoláš 10-15€ za mesiac a 5€ ti 30 mesiacov odratavajú.

funboy22.06.2014 - 09:19 Trvalý odkaz

Ty prevoláš mesačne 10 - 15 € galaxi? To ja mávam faktúry rádovo v centoch ;-)

Mne by podľa Manobb TIP-u vracali ten poplatok za prenos možno aj rok - dva - tri :-)

Celá diskusia 11 príspevkov