Telekom spúšťa NFC platby mobilom

Telekom v spolupráci s MasterCard spúšťa plnohodnotnú komerčnú prevádzku mobilných NFC služieb. Zatiaľ bez podpory slovenských bánk.

Po niekoľkomesačnom testovaní sa Telekom rozhodol spustiť pre svojich zákazníkov komerčnú prevádzku NFC platieb. Projekt vznikol v rámci spolupráce Slovak Telekomu, MasterCard a ClickandBuy, dcérskej spoločnosti Deutsche Telekomu.

MyWallet je prvá viacúčelová mobilná NFC peňaženka na slovenskom trhu, ktorá umožňuje používať služby známe z klasickej peňaženky prostredníctvom kompatibilného smartfónu. Pri spustení bude obsahovať predplatenú dobíjaciu platobnú kartu MyWallet Card, určenú pre bezkontaktné platby v obchodoch.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na rozdiel od ostatných platobných NFC kariet, s MyWallet môžete po zadaní PIN kódu platiť aj sumy vyššie než 20 eur. Onedlho bude možné digitálne ukladať do mobilnej peňaženky aj vernostné karty, zľavové kupóny či vstupenky na podujatia.

Čo k tomu potrebujete?

Kompatibilný smartfón s operačným systémom Android a technológiou NFC (najlepšie od Telekomu, lebo len vtedy vie operátor garantovať funkčnosť služby), špeciálnu NFC SIM kartu (tá podporuje aj LTE sieť) a aplikáciu MyWallet, ktorú si bezplatne stiahnete z Google Play . Potrebné SIM karty bude operátor bezplatne vymieňať na predajných miestach, neskôr sa bude dať karta doručiť aj prostredníctvom kuriéra.

Zoznam podporovaných telefónov nájdete na stránke www.telekom.sk/mywallet. Aktuálne sa na zozname nachádza deväť modelov, ďalšie budú pribúdať.

Prvou platobnou kartou, ktorá je v mobilnej peňaženke MyWallet dostupná, je karta MyWallet Card . Ide o predplatenú dobíjaciu kartu, ktorá je poskytovaná “vzduchom” (Over the Air) spoločnosťou ClickandBuy. Kartu si vyžiadate prostredníctvom online formulára v aplikácii, pričom sa do niekoľkých minút v MyWallet aktivuje. Následne si ju dobijete bankovým prevodom. Majte na pamäti, že prevod peňazí trvá v priemere dva až tri pracovné dni. V budúcnosti plánuje Telekom dobíjanie karty aj z faktúry alebo predplatenej karty Easy. Vtedy bude prevod peňazí na platobnú kartu oveľa rýchlejší.

Zriaďovací poplatok za vydanie karty na tri roky je 9,95 eur, ktoré vám však Telekom vráti. A pridá aj niečo navyše. Za prvé dobitie dostane odmenu 5 eur a za dosiahnutie obratu na karte vo výške 50 eur dostanete ďalších 10 eur. Spolu tak môžete získať odmenu až 15 eur.

Po aktivovaní a dobití karty môžete svoj android používať ako štandardnú bezkontaktnú kartu a zaplatiť za tovar v obchode priložením telefónu na terminál s technológiou PayPass. K digitálnej MyWallet Card je vydávaná aj plastová karta napojená na rovnaký predplatený účet pre prípad platby na terminály alebo výberu hotovosti z bankomatu.

Zatiaľ platí, že jeden zákazník môže mať aktivovanú jednu platobnú kartu MyWalletCard. Do budúcnosti sa pripravuje možnosť vydania dodatkovej karty, napríklad pre deti. Tie by tak mohli mať pri sebe vreckové v mobile. Platobnú kartu môžete využívať aj na online platby na internete. Prebiehajú aj rokovania so slovenskými bankami, výsledok je zatiaľ neznámy.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 15.05.2014 - 16:30

Moc to sem nepatri,ale tyka sa to Telekomu..vsimli ste si,ze ten tablet Google Nexus7 dali z 149 na 129€?zrejme sa moc nepredaval :D.

huje®15.05.2014 - 16:35 Trvalý odkaz

Mám pocit, že Telekom vyvinul teplú vodu. Alebo si to aspoň myslia.

"Na rozdiel od ostatných platobných NFC kariet, s MyWallet môžete po zadaní PIN kódu platiť aj sumy vyššie než 20 eur. "

Čo to je za nezmysel? Aj v prípade riešenia O2, alebo Orange s Tatra bankou je možné uskutočňovať platby v sume vyšeej ako 20 €.

Funguje resp. funkčnosť je garantovaná len s telefónmi od operátora? Prečo sa Telekom za každú cenu snaží opäť obmedzovať zákazníkov týmto spôsobom, ak už teda pred časom zrušil blokovanie telefónov na ich sieť?

anonymous15.05.2014 - 17:06 Trvalý odkaz

Ako som už písal v diskusii k predošlému článku o mobiknymch platbách od Telekomu...podľa infolinky je potrebné mať ich firmware, lebo mne to na S4 kupovanej z eshopu a nie od operátora nefunguje.

Bonyek@azet.sk15.05.2014 - 19:47 Trvalý odkaz

všimli sme si, a pred chvilou tam

http://www.telekom.sk/benefit/team.php?id=1914

mali za 49€ aj HTC Desire C, kamsi ale zmizol, asi si to rozmysleli, alebo vypredali za tak krátky čas. :-)
Ps.
pri tejto ponuke

http://www.fony.sk/clanky/8421-telekom-benefit-styri-nove-smartfony-za-…

v čase objednávky bola uvedená cena 59 €, čo myslíte, mali by na základe tohto screenu uznať reklamáciu ? :-)

[img]http://s8.postimg.org/pu3skqjo5/2014_04_01_08_52_28_L9.png[/img]

Celá diskusia 8 príspevkov