Telekom: LTE v ďalších dvoch mestách

Telekom spustil prevádzku siete štvrtej generácie v ďalších lokalitách. Spolu je tak LTE dostupné v siedmich mestách na Slovensku. (doplnené)

V polovici novembra tohto roka spustil Telekom prevádzku mobilnej 4G / LTE siete. V prvej fáze však bolo pokrytých iba päť miest.

K Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici a Prešovu pribudli od utorka 3. decembra 2013 dve nové mestá - Sereď a Sládkovičovo.

Na novembrovom stretnutí s novinármi informoval operátor o svojich plánoch do budúcnosti. Ďalšie mestá budú nasledovať ešte do konca tohto roka a do troch mesiacov od spustenia slovenskej prevádzky chce Telekom sprístupniť LTE pre 20 % populácie.

Kvôli blízkosti k hraniciam a možným prekryvom sa, bohužiaľ, Bratislava a Košice zatiaľ siete LTE nedočkajú.

Maximálne teoretické rýchlosti LTE sú v sieti Telekomu na úrovni 73 Mbps pre download a 23 Mbps pre upload. Reálne rýchlosti sú, v závislosti od vyťaženia siete a prístupe k BTS, približne polovičné.

ikona

Telekom: LTE spustené (14. 11. 2013)Telekom spúšťa od 15. novembra 2013 celoslovenskú prevádzku mobilnej 4G / LTE siete. V prvej fáze je však pokrytých iba päť miest, do troch mesiacov chce operátor pokryť 20 % populácie. Do polovice februára budú môcť zákazníci surfovať v LTE sieti bez príplatkov.

Doplnené 3. 12. 2013 o 16:40 hod:

Telekom rozšíril portfólio overených LTE zariadení o ďalšie dva modely - Samsung Galaxy S4 a Nokia Lumia 625. Zaradením týchto dvoch noviniek sa počet LTE podporovaných zariadení v sieti Telekomu zvyšuje na šestnásť modelov.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

galaxi 03.12.2013 - 16:52

načo sa snažia, keď za tú cenu je to nepredajné a od 4G to má ďaleko.

Celá diskusia 1 príspevok