Jolla predstavila nový OS Sailfish

Na konferencii Slush v Helsinkách prezentovala spoločnosť Jolla nové používateľské prostredie aj na oficiálnom videu. Systém má byť rýchly, jednoduchý s bezproblémovým multitaskingom.

Jolla UI

Dnes (21. 11. 2012) začala očakávaná akcia s názvom Slush, na ktorej Jolla ukázala svetu novú platformu. Na pripravovanú udalosť sme vás pred pár dňami upozornili aj na našej stránke.

Prečítajte si: Jolla predstaví OS Sailfish (19. 11. 2012)

Účastníci dvojdňovej konferencie sa zoznámia s novou platformou, používateľským rozhraním, tvorbou aplikácií a na demo stojanoch si môžu nový systém aj vyskúšať. Jolla UI na prvý pohľad pôsobí ako kombinácia operačného systému Android a Windows Phone.

Jolla UIJolla UI

Nový systém by mal byť použiteľný nielen v smartfónoch a tabletoch, ale aj múdrych televízoroch a uplatnenie môže nájsť aj v automobilovom priemysle.

Spolu s platformou spustila Jolla novú webovú stránku jolla.com a informačný web o Sailfish OS.

Zdroj: jolla.com

Diskusia k článku:

lukas 22.11.2012 - 08:51

Vyzerá to celkom zaujímavo, uvidíme ako to bude šlapať v reále.....Inak veľmi by som im prial aby sa uchytili, potom by si mohla nokia trieskať hlavu, že hodili cez palubu svojich ľudí a systém, ktorý mal potenciál a vsadili všetko na WP....

Fizzy22.11.2012 - 09:41 Trvalý odkaz

Kazda konkurencia len prospeje trhu. A zastupenie europskeho OS len a len vitam.

martian22.11.2012 - 14:19 Trvalý odkaz

Som zvedavy a drzim im palce. :) No osobne sa tesim, az sa zacnu vyrabat mobilne zariadenia bez pevnej platformy a clovek si sam vyberie OS...
A preco tam bola Android ikonka? :D 00:51

buffer23.11.2012 - 18:28 Trvalý odkaz

martian: Android aplikacie bezia (zjednodusene povedane) na modifikovanej jave, cize rovnako ako java (a .NET), tak aj android ma runtime virtual machine. A ta sa vola Dalvik. A kedze bude mat Sailfish tzv. "alien dalvik", cize implementaciu tejto VM, bude vediet spustit velku vacsinu android aplikacii.

martian24.11.2012 - 10:52 Trvalý odkaz

buffer, vdaka za info :)

Celá diskusia 5 príspevkov