Jolla predstaví OS Sailfish

Fínska spoločnosť Jolla, ktorú tvoria aj bývalí zamestnanci Nokie a odborníci z MeeGo komunity, predstaví svoj nový operačný systém už o pár dní.

O firme Jolla sme vás prvýkrát informovali začiatkom tohto leta. Po ukončení vývoja operačného systému MeeGo sa niekoľko nadšencov z Nokie presunulo do spoločnosti Jolla, kde chcú zúročiť svoje znalosti a priniesť nový operačný systém spolu s novými smartfónmi.

Prečítajte si: Dočkáme sa nových smartfónov s OS MeeGo? (9. 7. 2012)

Na sociálnej sieti LinkedIn informovala Jolla o pripravovanej konferencii v Helsinkách s názvom Slush (názov "čľapkanica" je príznačný pre toto helsinské ročné obdobie), na ktorej svetu predstaví svoj nový OS Sailfish. Do kalendárov si môžete zapísať dátum 21. a 22. november 2012.

Účastníci konferencie sa zoznámia s novou platformou, používateľským rozhraním, tvorbou aplikácií a na demo stojanoch si budú môcť nový systém aj vyskúšať.

Slush

Podrobnosti o helsinskej akcii získate na stránke www.slush.fi. O nových smartfónoch sme sa zatiaľ nič nedozvedeli, ale dá sa očakávať, že ich príchod je už za dverami. Veď ktorá firma by si nechala ujsť najlepšie obchodnícke obdobie roka - to predvianočné?

Za čitateľský tip ďakujeme Petrovi.

Zdroj: linkedin.com

Diskusia k článku:

lukas 19.11.2012 - 08:48

Musím povedať, že ja osobne som na tento OS veľmi zvedavý. Čo som väčšinou čítal o meego, tak ľudia si ho chválili a vraj mal veľký potenciál, jediný problém bol v tom, že nemal podporu...čomu inak veľmi nerozumiem. Myslím si, že nokia si ho mohla nechať a rozvíjať ho ďalej ako svoj program a konkurenciu androidu. Takže uvidíme, čo nám súdruhovia z fínska pripravia. Ja som si chcel meego vyskúšať, ale nechcel som ho kvôli tej podpore...dať 500 eur za telefón, ktorý už nebudú podporovať sa mi zdalo byť vyhadzovanie peňazí oknom, ale ak by sa to rozbehlo a bude to mať budúcnosť, nebudem mať s vyskúšaním problém.

cimo1919.11.2012 - 11:43 Trvalý odkaz

Pri vsetkych tych samych androidoch, je to urcite vitana zmena. Dufam ze s tym prerazia, drzim palce.

zune8519.11.2012 - 14:25 Trvalý odkaz

A od Nokie asi podporu a zariadenia nedostanu,mali by to skusiť v Číne taky Huawei,ZTE,ci dalsi

paul19.11.2012 - 21:58 Trvalý odkaz

aj tak to nebude take paradne ako v N9 pretoze pokial viem nokia ma patent na tu technologiu swype takze to nemozu pouzit a tym bol ten system dost vynimocny

Celá diskusia 4 príspevky