iPhone TIP: nahláste čiernu skládku cez TrashOut

Záleží vám na životnom prostredí, v ktorom žijete? Nelegálne skládky patria medzi ťaživý problém spoločnosti. Cez slovenskú aplikáciu TrashOut môžete rýchlo a jednoducho čiernu skládku nahlásiť. Čoskoro pribudne aj verzia pre Android.

TrashOut je enviromentálny projekt, ktorý sa zaoberá čiernymi skládkami po celom svete. Dal si za cieľ pomôcť k čistejšiemu životnému prostrediu na našej planéte.

Jediným kliknutím, bez zbytočnej papierovej byrokracie a návštevy úradu označíte miesto, kde sa nelegálny odpad nachádza.

Aplikácia s rovnakým názvom je bezplatná a dostupná zatiaľ iba pre zariadenia s operačným systémom iOS 4.0 a vyšším, pre Android bude čoskoro.

Link na stiahnutie: itunes.apple.com

Po nainštalovaní softvéru do mobilu môžete nájdenú nelegálnu skládku odfotografovať, pridať komentár a cez TrashOut ohlásiť. Zhotovená fotografia spolu s GPS súradnicami sa odošle na ministerstvo životného prostredia a zároveň sa nahlásená udalosť objaví v TrashMap.

Po zaregistrovaní na stránke trashout.me si vytvoríte svoj profil a budete mať prehľad o všetkých svojich reportoch.

TrashOutTrashOut

Projekt podporujú nielen vlády krajín zapojených do tejto iniciatívy, vrátane Slovenska, ale aj rôzne enviromentálne organizácie.

Ďalšie tipy na aplikácie pre iPhone nájdete pod týmto odkazom

Zdroj: trashout.me

Diskusia k článku:

Fizzy 14.03.2012 - 21:33

ked vyjde na android tak dufam ze date info ;) Nieco take som hladal. V okolo som nasiel par ciernych skladok, ale chodit na urady a nieco im dokazovat sa mi moc nechce :(

Celá diskusia 2 príspevky