365.bank spúšťa platby cez Fitbit Pay a Garmin Pay ako prvá na Slovensku

S platobnou kartou Mastercard vydanou bankou 365 bude možné platiť podporovanými hodinkami a náramkami od Fitbitu alebo Garminu. Klienti tiež získajú zaujímavé zľavy na kúpu týchto zariadení.

Z prieskumu spoločnosti Mastercard vyplýva, že bezkontaktné platby inak ako priložením platobnej karty k terminálu, teda napríklad cez tzv. nositeľné zariadenia, by rada využívala až štvrtina Európanov.

Slovensko navyše patrí v oblasti bezkontaktných platieb k lídrom. Vlani bolo u nás takto realizovaných až 80 % transakcií cez POS terminály. V Česku to bolo 92 %, v Poľsku 83 % a Maďarsku 81 %. Len pre porovnanie, Rakúsko skončilo pod priemerom regiónu strednej a východnej Európy (CEE) so 44 % bezkontaktných transakcií.

365.bank v spolupráci s Mastercard tiež zistila, že Slováci by sa zaradili na druhé miesto v pomyselnom rebríčku krajín s najväčším záujmom o platenie hodinkami a nositeľnými doplnkami. Aj preto teda u nás spolu spúšťajú služby Garmin Pay a Fitbit Pay. Má ísť o ideálne riešenie, ak sa klienti banky ocitnú v situácii, kedy si chcú niečo kúpiť, no nemajú pri sebe hotovosť ani platobnú kartu.

Platby cez Garmin Pay si majitelia podporovaných hodiniek aktivujú priamo v párovacej mobilnej aplikácii Garmin Connect pre Android alebo iOS, do ktorej si pridajú platobnú kartu Mastercard vydanú 365.bank. PIN kód budú hodinky požadovať raz denne (1x za 24 hodín) alebo po každom ich zložení z ruky, kedy tepový senzor rozpozná odloženie hodiniek majiteľom.

Následne už bude možné platby autorizovať primo priložením hodiniek k väčšine bezkontaktných POS terminálov v obchodoch tak, ako je to bežné už niekoľko rokov s platobnými kartami s technológiou PayPass.

Pridávanie karty do aplikácie by nemalo trvať viac než minútu. Garmin Pay podporujú hodinky vívoActive 3 (Music), forerunner 645 (Music), D2 a séria fénix 5 Plus. V krátkom čase sa pridá luxusný rad Garmin MARQ a modely, ktoré ešte len budú predstavené v budúcnosti.

Fitbit Pay funguje podobne, aj tu je nutné zadať PIN pri prvej platbe po opätovnom nasadení náramku či hodiniek alebo raz za 24 hodín. Zástupca spoločnosti upozornil na fakt, že Fitbit si z transakcií neberie žiadnu províziu od bánk, na rozdiel napríklad od Apple Pay. Platby od Fitbitu fungujú s aplikáciou pre Android, iOS aj už prakticky mŕtvy Windows Phone.

Vlastniť musíte zariadenie s NFC, teda hodinky Fitbit Ionic (aj Ionic adidas edition), Versa Special Edition alebo náramok Charge 3 Special Edition. Uložiť je teoreticky možné až šesť rôznych kariet. Posledné transakcie potom uvidíte priamo v párovacej aplikácii.

Klienti 365.bank budú môcť na nákup hodiniek a náramkov využiť zaujímavé zľavy. Všetky produkty z portfólia Fitbitu sa dajú s 15 % zľavou nakúpiť do konca júna v obchode Mall.sk po zadaní zľavového kódu "klient365". Platbu ale treba zaplatiť kartou vydanou bankou 365.

Hodinky Garmin vívoactive 3 a vívoactive 3 Music so zľavou 30 % môžu získať cez odmeňovací program Peniaze s5 na webe garmin.sk. Pred kúpou si aktivujú zľavu v mobilnej aplikácii 365 banky, zaplatia plnú sumu cez platobnú kartu a 30 % cashback získajú späť ako bonus na účet.

Diskusia k článku:

Rastislav.j 25.04.2019 - 17:13

a týka sa to aj starších občanov? Lebo ešte nedávno im nešlo prihlásiť klienta s 9 miestnym RČ. ale akcia a platobná možnosť dobrá

Miro26.04.2019 - 08:34 Trvalý odkaz

Na margo tohto, 365 banka dáva zľavu na nákup produktov Fitbit formou zľavového kódu 15% a na nákup Garmin produktov až 30% formou money back.. celkom dobrý krok vpred..

Peter Bumbaldek26.04.2019 - 13:02 Trvalý odkaz

Obávam sa že to každodenné zadávanie PINu by ma po pár dňoch dostatočne odradilo od platieb a opäť by som platil mobilom.

Celá diskusia 3 príspevky