Android Q: nahrávanie obrazovky a kvalitnejšie rozpoznávanie tváre

Nová verzia operačného systému od Googlu má priniesť vylepšené rozpoznávanie tváre s podporou infračervenej kamery. V preview verzii sa objavilo aj nahrávanie obrazovky.

Už nejaký čas vieme, že Google pracuje na novej verzii svojho operačného systému s označením Android Q. Vďaka preview programu môžu developeri testovať nefinálnu verziu a nazrieť do kódu, ktorý vždy odhalí niekoľko podrobností.

Programátori z portálu XDA Developers už skôr objavili natívnu podporu rozpoznávania tváre. Bude lepšie spolupracovať so senzormi ako infračervená kamera, čo by malo skvalitniť celý proces odomykania a priniesť ďalšie možnosti.

Android Q Developer Preview Beta 1 teraz priniesla nahrávanie obrazovky, o ktorom hovorili viaceré úniky na začiatku tohto roka. Testujúci používatelia mohli prejsť do nastavení a povoliť novú funkciu.

Spúšťa sa dlhým stlačením tlačidla napájania, ktoré sa používa tiež na vytvorenie snímky obrazovky. Dialógové okno potom zobrazí výzvu na schválenie záznamu zvuku a celé nahrávanie môže začať.

Menu napájania okrem toho zobrazuje aj novú možnosť Emergency, ktorá je určená na núdzové situácie. K novinkám z preview verzie sa pridalo aj niekoľko únikov, ktoré hovoria o podpore Sensor Privacy, Wi-Fi WPA3 a 5G.

Očakáva sa, že všetky alebo aspoň väčšina vlastností nového Androidu Q, budú oficiálne oznámené na konferencii Google I/O, ktorá začína 7. mája.

Zdroj: reddit.com, Techusiast

Diskusia k článku:

sysell 17.03.2019 - 11:31

Ja zasnem ako su ludia sprosti, otlacky, 3d skeny tvare super - dokonaly nastroj ako identifikovat 90% ludi na zemi. Zlata doba pre tajne sluzby a velkeho brata a nulove sukromie.

Tomas17.03.2019 - 11:52 Trvalý odkaz

Ak nemas co skryvat, kde je problem?

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne17.03.2019 - 12:53 Trvalý odkaz

Presne systell najlepsie je zit v jaskyni a dorozumievat sa dymovymi signalmi.

Merrick nie tak. Data sa dnes lahko zbieraju a ukladaju. Otazka je, ako a cim ta mozu kompromitovat a eliminovat, ak sa stanes pre spolocnost alebo zaujmove skupiny nepohodlnym. Hoci neurobis nic nekorektne, ak vies o niekom vsetko a mas jeho data, co ti brani ich zneuzit... Tebe mozno moralka, su vsak ludia, ktori s nou problem nemaju...

Martin Vysokai18.03.2019 - 13:32 Trvalý odkaz

Človek sa bojí toho čo nepozná. Preto treba vedieť že dané údaje ako je sken odtlačku prsta, prípadne sken tváre sa ukladajú iba do pamäte telefónu a za žiadnych okolností sa nikam neposielajú (ani pri zálohe zariadenia). Preto je to bezpečné. Samozrejme pre tých čo veria na židojašterov je určené odomykanie vzorom/PIN kódom.

Celá diskusia 5 príspevkov