Messenger už umožňuje odstrániť správu natrvalo

Facebook konečne začal sprístupňovať očakávanú funkciu, ktorú oznámil ešte koncom minulého roka: vymazanie už odoslanej správy z konverzácie obidvoch strán. Musíte to ale stihnúť do 10 minút.

O pripravovanej funkcii sme vás informovali začiatkom novembra 2018 v článku Facebook vám dá 10 minút na odstránenie odoslanej správy a od včerajšieho dňa ju začal Facebook postupne sprístupňovať používateľom.

Pokiaľ napríklad odošlete správu s fotografiou alebo textom, ktorý ste vlastne ani nechceli poslať, prípadne ju vložíte do zlého četu, budete mať 10 minút na jej odstránenie. Na výber bude možnosť vymazať len u vás alebo u všetkých.

Ale i keď správu vymažete, druhej strane sa zobrazí informáciu o jej odstránení. Bude tak vedieť, že tam bolo niečo, čo ste jej nechceli poslať, alebo nemala vidieť. Po uplynutí lehoty správa ostane súčasťou konverzácie.

Aj doteraz sme mohli obsah vymazať, no funkcia bola zbytočné, keďže sa vymazala len odosielateľovi, teda vám, ale nie aj príjemcovi. Po novom sa má správa odstrániť z četu každému.

Novinka je sprístupňovaná postupne, preto ak ste ju zatiaľ nedostali, obrňte sa trpezlivosťou.

Zdroj: messengernews.fb.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu