Smartfón s flexibilným displejom možno prinesie aj Motorola

Inováciou tohto roka bude zrejme ohybný displej. Očaká va sa uvedenie modelov niekoľkých výrobcov a špekuluje sa aj o novinke od Motoroly. Výrobca vraj chce oživiť sériu RAZR.

Len pár dní pred otvorením brán výstaviska v Barcelone, kde sa bude konať MWC 2019, by sme mali spoznať nielen novinky série Galaxy S10, ale aj prvý komerčne dostupný skladací smartfón nového radu Galaxy F, na ktorom Samsung už dlhší čas pracuje. Na udalosti roka nebude v San Franciscu chýbať ani zástupca našej redakcie, a tak sa môžete tešiť na skoré prvé dojmy a skúsenosti.

Svoje riešenie vraj pripravuje aj Huawei, LG či Xiaomi, a vlastným kúskom by mala podľa najnovších špekulácií prispieť aj Motorola. Novinka má byť zaradená do série RAZR, ktorá ponúkala tenkú otváraciu konštrukciu. Pánty véčkovej konštrukcie by mohol nahradiť ohebný displej umožňujúci ohýbanie v rozsahu 180°.

Ikonická Motorola RAZR bola na trh uvedená v roku 2004. Model RAZR V3 sa stal najpredávanejším véčkovým telefónom všetkých čias, za necelé dva roky sa predalo viac než 50 miliónov kusov. Tento rok vraj výrobca plánuje sériu RAZR opäť oživiť.

Už pred rokom sa na YouTube objavilo video s konceptom, v ktorom jeho autor ukázal, ako by si Motorolu s ohybným displejom predstavoval.

Či sa od Motoroly naozaj dočkáme podobného typu zariadenia, nie je zatiaľ isté. Všetky zverejnené informácie sú len dohady. No keďže Lenovo už v minulosti pracovalo na koncepte flexibilného displeja, nie je to ani vylúčené.

The Wall Street Journal už dokonca prišiel s možnou cenovkou novinky série RAZR, mala by sa pohybovať okolo 1500 USD. Denník naznačil aj spoluprácu Lenova s americkým operátorom Verizon, pre ktorého výrobca pripravil už niekoľko exkluzívnych modelov.

Pokiaľ by sa ohybná Motorola RAZR stala skutočnosťou, zrejme by bol Verizon prvým, kto by horúcu novinku predával.

Zdroj: wsj.com, theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu