MediaTek Helio M70 príde s podporou 5G sietí

V budúcom roku sa dočkáme prvých komerčne dostupných smartfónov, ktoré dokážu pracovať v sieti piatej generácie. Na ich príchod sa pripravil aj MediaTek.

Reálne využitie 5G sietí v smartfónoch sa očakáva až v roku 2020, no výrobcovia sa na 5G pripravujú už dnes. Konkurenčný Snapdragon 855 vyrobený 7 nm technológiou už je na svete a pravdepodobne sa s ním stretneme v budúcoročných top modeloch.

Čipsety od MediaTeku nájdeme zvyčajne v cenovo dostupných zariadeniach, to ale neznamená, že budú ochudobnené o možnosť využiť výhody rýchleho 5G pripojenia. Novinka Helio M70 príde na trh až v druhej polovici budúceho roka, treda neskôr než Snapdragon 855.

Podrobné parametre sme sa zatiaľ nedozvedeli. Čipset je navrhnutý v súlade s novými špecifikáciami 3GPP Rel-15 pre 5 Gbps rýchlosť a kompatibilný vhodný aj so zariadeniami, ktoré podporujú iba 2G, 3G a 4G.

Čoskoro firma predstaví nový čipset Helio P90, ktorý bude podľa slov výrobcu silný, efektívny, s prelomovou umelou inteligenciou a zmení úplne všetko. Samozrejmosťou bude 5G konektivita.

Zdroj: mediatek.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu