Motorola Moto G5, G5s, G5 Plus a G5s Plus dostáva Android 8.1

O úmysle pripraviť update na Oreo aj pre rad Moto G5 informovalo Lenovo na svojom blogu už pred rokom. S oneskorením, ale predsa prišla aj na Slovensko očakávaná aktualizácia.

Majitelia štyroch minuloročných zariadení tak namiesto Androidu 7.1.1 budú môcť využívať funkcie platformy 8.1 Oreo. Výrobca preskočil verziu 8.0 a ponúka rovno 8.1.

Android Oreo je podľa Googlu rýchlejší, múdrejší a silnejší než predchádzajúce verzie. Veľký dôraz sa kladie na správu batérie, bezpečnosť uložených dát a prináša aj množstvo noviniek, medzi ktoré patrí napríklad obraz v obraze (PIP), čo umožní spravovať dve úlohy naraz. Adaptívne ikony môžu meniť svoj tvar a stlačením bodky oznámenia na ikone rýchlo zistíte čo je nové, akú novinku notifikácia oznamuje. Podrobnejšie sme sa Androidu Oreo venovali v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony.

V prípade, že zariadenie neponúka aktualizáciu automaticky, môžete si ju manuálne vyhľadať cez Nastavenia –> Informácie o telefóne –> Aktualizácia softvéru. Na stiahnutie inštalačného balíka s veľkosťou približne 1,2 GB odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

O sprístupnení aktualizácie nás informoval nielen výrobca, ale aj čitateľ Juraj, ktorý dostal update na svoju Moto G5s Plus. Ďakujeme.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 31.10.2018 - 00:31

Dali si na čas, ale pekné od nich. Bárs kto také levňásky neaktualizuje. Taký LG V20 na to, že mal prvý android 7 eštelen teraz dostáva 8. Devinu ani nedostane. Trapas

Tomas31.10.2018 - 10:29 Trvalý odkaz

Tak ja uz mam 8.1 Oreo ponuknuty, nainstalujem doma:)

Celá diskusia 4 príspevky