Presnú cenu za cestu s Taxify sa už dozviete vopred

V Bratislave bola spustená nová služba, ktorá vám ešte pred objednaním odvozu prezradí presnú sumu, koľko za jazdu zaplatíte. Onedlho bude dostupná aj v Košiciach.

Odteraz už budete vedieť presnú cenu jazdy ešte predtým, než v aplikácii potvrdíte objednávku.

Cena jazdy bude vypočítaná na základe odhadovaného času jazdy, vzdialenosti a aktuálnej dopravnej situácie na cestách. Pokiaľ bude zvýšený dopyt po vozidlách Taxify a cena by mala kvôli tomu vzrásť, uvidíte ju aktualizovanú ešte pred objednaním.

Ak sa trasa, cieľ či miesto vyzdvihnutia nezmenia, nezmení sa ani stanovená cena. Aktuálne môžete s Taxify využiť promo jazdy s rôznou výškou zľavy. Estónska firma, ktorá stojí za službou Taxify, vstúpila na slovenský trh v decembri 2016.

Mobilná aplikácia je bezplatne dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS.

Po stiahnutí aplikácie je potrebné si vytvoriť účet a zadať údaje o platobnej karte. Platiť v hotovosti sa nedá. Informáciu o ceste a platbe za jazdu dostane zákazník na registračný email do pár minút po ukončení jazdy. V aplikácii nájde históriu jázd s podrobnosťami o ceste, vodičovi aj cene.

Konkurenčná firma Uber, ktorá ponúkala rovnakú službu ako Taxify, musela po rozhodnutí bratislavského súdu v marci tohto roka pozastaviť svoju prevádzku. Občianske združenie koncesovaných taxikárov vtedy žalovalo iba Uber a nie aj Taxify.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu