Na Slovensko prichádza Taxify. Konkurovať bude hlavne Uberu

Od 2. decembra je v Bratislave prístupná ďalšia služba, ktorá funguje na princípe spolujazdy. Vodiča a cestujúceho spája mobilná aplikácia dostupná pre operačné systémy Android, iOS a Windows Phone. Taxify chce byť lacnejší než Uber.

V Bratislave máte okrem tradičných taxislužieb k dispozícii aj mobilné aplikácie spoločností Hopin, Liftago a Uber, cez ktoré si objednáte odvoz. Ich výhodou je rýchlosť a hlavne možnosť platiť bezhotovostne. Nemusíte sa tak starať o to, či máte v peňaženke dostatok drobných na taxík.

Od 2. decembra sa ponuka rozšírila. Na slovenský trh vstúpila firma pochádzajúca z Estónska. Taxify sa najviac podobá na Uber. Ten prišiel na náš trh už v auguste minulého roka a práve Taxify mu bude veľkým konkurentom. Podobajú sa spôsobom fungovania, prostredím aplikácie (Uber má po poslednej aktualizácii už zmenený dizajn), neoznačenými autami a nízkou cenou.

Podľa Mateja Beňušku, ktorý zodpovedá za štart služby na Slovensku a stál aj za príchodom Uberu, majú byť výhodou pre cestujúcich progresívne ceny, ktoré nikdy nebudú vyššie než 1,5-násobok ceny cestovného. Okrem toho si budú brať menší poplatok za spojenie cestujúceho a vodiča, čím urobia cestu lacnejšou pre cestujúceho a zároveň prinesú väčší zárobok pre vodiča. Očakávaný zárobok pre vodiča má byť minimálne na úrovni 10 eur za hodinu a viac.

Každý vodič Taxify prechádza na úvod školiacim tréningom a je priebežne hodnotený vlastnými zákazníkmi. Auto vodiča nesmie byť staršie ako 10 rokov. Dane bude firma platiť na Slovensku a narozdiel od konkurencie nenúti šoférov stať sa platcami DPH. Služba štartuje zatiaľ iba v Bratislave. Či sa neskôr rozšíri do iných miest, ukáže až budúcnosť.

Aplikácia Taxify je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android, iOSWindows Phone.

Platba prebieha bezhotovostne, a to prostredníctvom spárovanej platobnej karty. V priebehu decembra môžete na prvú jazdu využiť promokód AHOJBRATISLAVA a Taxify vás odvezie zadarmo.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu