IGTV: konkurencia televízie a budúcnosť videa na Instagrame

Už dlhšie avizovaná služba sa stáva realitou. Chce konkurovať televízii a Youtube, ponúkne rôzne žánre, niekoľko kariet a až hodinové vertikálne videá. K dispozícii bude už čoskoro.

Len nedávno sme vás informovali, že Instagram pripravuje nový video hub, ktorý ponúkne rôzne relácie, hudobné klipy, obsah od YouTube tvorcov a rôzny ďalší obsah.

Dnes sa dohady stávajú realitou a sociálna sieť oznámila novú službu IGTV. Chce konkurovať televízii a ukazuje budúcnosť videa na Instagrame. Obsah bude možné sledovať buď z klasickej aplikácie Instagram, alebo zo samostatnej IGTV.

Videá budú vertikálne, čo sociálna sieť zdôvodňuje tým, že ide o prirodzenú polohou v akej držíme náš telefón. Podporujú vysoké rozlíšenie a dĺžka trvania bola z jednej minúty rozšírená až na jednu hodinu. V redakcii si naopak myslíme, že vertikálne videá sú peklo. A nielen my.

Čakať môžeme rôzne kanály podobne ako na YouTube a niekoľko kariet. Prvá pre vás vyberie videá na základe toho, čo zvyknete sledovať. Na druhej nájdete populárne videá. Nechýba karta autorov, ktorých sledujete a možnosť pokračovať v pozeraní tam, kde ste skončili.

Videá bude možné posielať v súkromných správach medzi priateľmi, lajkovať a komentovať. Instagram upozorňuje, že každý sa môže stať tvorcom, stačí len nahrať video na IGTV.

Sociálna sieť chce vytvoriť miesto, ktoré spája, vzdeláva a zabáva ľudí každý deň. Nová služba bude k dispozícii v priebehu niekoľkých týždňov globálne pre Android a iOS.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 22.06.2018 - 19:39

Skvelé. Zrušil som káblovku a TV na stene otočil zvislo. I am IGTV ready :-))

Celá diskusia 1 príspevok