Messenger zavádza v správach video reklamu

Zatiaľ sa zobrazuje len veľmi malému percentu ľudí. Sociálna sieť však tvrdí, že ju chce zaviesť citlivo, postupne a premyslene. Najvyššou prioritou je, aby reklamy neznepríjemňovali používateľskú skúsenosť.

Pokiaľ ide o speňažovanie služieb a reklamy, Facebook sa stáva čoraz agresívnejším. Sociálna sieť síce garantuje, že registrácia a klasické používanie bude navždy zdarma, no spoplatňuje rôzne doplnkové služby a začína agresívne zavádzať reklamy takmer všade, kde je to možné.

Výnimkou nie je ani chatovacia aplikácia Messenger, ktorá podľa portálu Recode začala s postupným zavádzaním video reklamy priamo v aplikáciii.

To znamená, že v sekcii doručených správ sa začne postupne objavovať reklamné video, ktoré sa bude spúšťať automaticky. Facebook vo vyhlásení uviedol, že si používatelia na tento typ reklamy časom zvyknú. Chce ju zavádzať citlivo, postupne a premyslene. Napriek tomu tvrdí, že prioritou počas používania aplikácie je stále používateľská skúsenosť. Veci by sa tak mohli zmeniť v prípade, že by sa u používateľov stretli video reklamy s veľkou nevôľou.

Najväčšia sociálna sieť ich zatiaľ zobrazuje len menšiemu percentu ľudí. Postupné zavádzanie prebieha už od pondelka. Je teda pravdepodobné, že do konca týždňa by sa novinka mala dostať ku všetkým používateľom globálne.

Už dlhšie sa hovorí, že by chcel Facebook umiestniť reklamy aj priamo do okien konverzácií. Ak by vám vadili, zvažuje sa verzia sociálnej siete bez reklám, ktorá by bola spoplatnená formou predplatného.

Zdroj: Recode

Diskusia k článku:

Michal 21.06.2018 - 13:14

Kto nezrusil konto uz predtym, teraz uz nema nad cim vahat.

Knoxville21.06.2018 - 14:20 Trvalý odkaz

Moze byt. Vobec mi to neprekaza. Aj FB musi z niecoho zit a su to prave reklamy. Komu sa nepaci tak nech sa paci. Nikto vas do nicoho nenuti a ani s tym nic neurobite... Mozte ich len ignorovat. No oni svoju klientelu,mozno mensiu budu mat stale. Hold,biznis je biznis aj na zaklade par strat uzivatelov,ktory sa skor ci neskor vratia. Ma to dobre co sa tyka marketingu vymyslene. Klobuk dole. Naucil si sa za 10 rokov to svoje stado oveciek pekne ovplivnovat...

Richard Hombauer21.06.2018 - 16:53 Trvalý odkaz

Pre mňa je Messenger hlavný komunikačný nástroj. To, čo mi umožňuje je pokojne hodné aj 5 eur mesačne. Ku každej konverzácii ukladá fotky, videá, v diskusiách je možné aj vyhľadávať, vytzvárať skupiny... Nechápem, ako sa na to môže niekto sťažovať.

Dezi21.06.2018 - 18:12 Trvalý odkaz

Fb by mal doplatit peniaze za nase datove baliky

Celá diskusia 5 príspevkov