iOS 11.4 spôsobuje problémy, rýchlejšie vybíja batériu

Po aktualizácii na najnovšiu verziu operačného systému, ktorá vyšla pred dvoma týždňami, hlásia používatelia problémy s batériou. Apple zatiaľ nevie, čo ich spôsobuje. Niektorí tvrdia, že sa batéria vybíja až o 25 % rýchlejšie.

Prvé problémy Applu s batériami sa objavili minulý rok. Informovali sme vás, že firma zámerne spomaľuje staršie iPhony, aby viac šetrila batériu, ktorá postupným starnutím strácala svoju kapacitu. Výrobca sa ospravedlnil a ponúkol zákazníkom výmenu batérie so zľavou.

Tí, ktorí si ju vymenili skôr, dostali možnosť získať späť 60 eur. Aktuálne problémy spôsobuje najnovšia verzia iOS 11.4. Používatelia, ktorí si ju nainštalovali hovoria, že sa im iPhone začal vybíjať oveľa rýchlejšie.

Niektorí zaregistrovali až 25-percentný pokles kapacity, pričom iní sa sťažovali, že musia svoj telefón neustále nabíjať. Téma sa začala riešiť na sociálnej sieti Reddit. Apple zatiaľ nespresnil, čo problémy spôsobuje, ani ako ich opraviť. Objavili sa však dohady, že by to mohla mať na svedomí chybne optimalizovaná softvérová správa aplikácií na pozadí. Umožňuje, aby všetky aplikácie pravidelne aktualizovali svoj obsah aj v prípade, že telefón vôbec nepoužívate

Ide o voliteľnú funkciu, ktorú si môžete vypnúť. Stačí, ak prejdete do všeobecných nastavení, kde nájdete možnosť Osviežovanie apiek na pozadí. Verzia 11.4 vyšla globálne 29. mája. Obsahuje opravy chýb, vylepšenia a nové funkcie, medzi ktoré patrí napríklad ukladanie správ na iCloud. Ak ste svoj iPhone ešte neaktualizovali, môžete počkať, kým Apple problém s vybíjaním opraví.

Zdroj: dailymail.co.uk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu