Apple bude meniť batérie v iPhonoch len za 29 dolárov

Americký výrobca vydal oficiálne ospravedlnenie a vysvetlenie situácie so spomaľovaním starších iPhonov. Ponúkne zľavu na výmenu batérie a do iOS pribudne monitoring jej stavu.

Pred pár dňami sa technologickým svetom prehnala správa, že americký výrobca úmyselne spomaľuje staršie zariadenia s cieľom zvýšiť ich výdrž. Apple túto skutočnosť priznal a v dnešnom liste zákazníkom sa oficiálne ospravedlnil. Výrobca vysvetlil, že starnutie batérií je zložitý proces a poprel špekulácie o tom, že by staršie zariadenia spomaľovali úmyselne za účelom motivovať majiteľa kúpiť si novší (rýchlejší) iPhone.

Na oficiálnej stránke nájdete novú príručku, ktorá vám povie viac o vplyve batérie na výkon vášho iPhonu. Zákazníkom s iPhone 6 a novším, ktorí si budú chcieť vymeniť batériu, ponúkne výrobca zľavu 50 USD. Výmena mimo záruky tak bude stáť len 29 USD.

V slovenskom autorizovanom servise stojí výmena batérie 79 € (+ DPH + práca). To dáva nádej, že sa podobnej zľavy dočkáme aj u nás. Výmena batérie v iPhone by tak stála 35 + 18 eur s DPH. Americká akcia má začať niekedy v januári a skončí v decembri 2018.

Začiatkom budúceho roka sa operačného systému iOS dotkne aktualizácia s novými funkciami, ktoré umožnia používateľom lepšie monitorovať stav a živostnosť batérie v ich smartfóne. Apple sa tak pokúsi opäť získať dôveru pohoršených zákazníkov.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

fedinko 30.12.2017 - 22:59

Nie som zákazníkom apple, takže mi to je jedno, ale zas zalepili Američanom ústa aby náhodou nezalovali spoločnosť. V Európe sa toho určite dočkáme :-) ako s odskodnenim VW

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease03.01.2018 - 13:05 Trvalý odkaz

Ona tá zázračná batéria stojí 79€? Uff
To je drahšie ako do bárs akého notebooku.
Mna originály do G4 stáli 12€/kus

Celá diskusia 2 príspevky