Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v máji

Po troch mesiacoch vlády Samsungu sa vedenia opäť ujíma Huawei. Dobre si viedol aj lacný model od Lenova radu Moto.

Oproti aprílovej tabuľke si väčšina modelov vymenila poradie a do rebríčka sa dostal očakávaný bestseller Huawei P20 Lite, ktorý už zabodoval aj v Orangei, kde sa stal najpredávanejším smartfónom. Predaje v Telekome zatiaľ stačili iba na piatu priečku, no táto elegantná lite verzia od Huawei sa ešte len rozbieha.

Víťazom sa tentoraz stal Huawei P9 Lite mini, ktorý z trónu zosadil obľúbený Samsung Galaxy J5 2017, ten si prvenstvo užíval posledné tri mesiace po sebe. V máji skončil až štvrtý. Dobre sa predávalo lacné Lenovo Moto E4, ku ktorému stále dostanete ako darček Bluetooth reproduktor alebo bezdrôtové JBL slúchadlá. V top päťke sa udržal aj Samsung Galaxy A8 2018, len sa posunul o priečku nižšie.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál ÁNO M s mesačným poplatkom 20 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v máji 2018:

1. Huawei P9 Lite mini (úvodná platba 9 € + 2 € mesačný poplatok)

2. Lenovo Moto E4 (úvodná platba 1 € + 1 € mesačný poplatok)

3. Samsung Galaxy A8 (2018) (úvodná platba 99 € + 10 € mesačný poplatok)

4. Samsung Galaxy J5 (2017) (úvodná platba 19 € + 3 € mesačný poplatok)

5. Huawei P20 Lite (úvodná platba 119 € + 8 € mesačný poplatok)

ikona

Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v apríliV apríli sa medzi top päťku prebojoval aj jeden z najdrahších modelov v ponuke, prvá trojka však ostala rovnaká ako minulý mesiac.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov Telekomu zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej májovej sa ešte nachádza: Samsung Galaxy S9, Sony Xperia L1, Nokia 3310, Apple iPhone 8 a Samsung Galaxy S9+.

Už štvrtýkrát po sebe mali zákazníci Telekomu najväčší záujem o osempalcové Lenovo Tab 4, nezmenilo sa ani druhé miesto, ktoré patrí desaťpalcovému Lenovu Tab 3. Trojkou sa stalo ďalšie Lenovo radu Tab 4 s desaťpalcovou uhlopriečkou. Alcatel Plus 12 a Samsung Galaxy Tab S3 si len vymenili pozície. Alcatel bol v apríli tretí, Samsung klesol na štvrté miesto.

1. Lenovo Tab4 8

2. Lenovo Tab3 10

3. Lenovo Tab4 10 Plus

4. Alcatel Plus 12

5. Samsung Galaxy Tab S3

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu