Doro 2404

Lacný telefón pre seniorov s véčkovou konštrukciou, hardvérovou klávesnicou, 2,4'' VGA displejom, SOS tlačidlom, FM rádiom, LED svietidlom a hlasným reproduktorom.

Základné parametre:

OS: uzavretý

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 102 x 53 x 19 mm

hmotnosť: 100 gramov

displej: 2,4'' (61 mm), TFT, 240 x 320 b., 36 x 49 mm

zadný fotoaparát: 0,3 Mpix, LED blesk

predný fotoaparát: nie

pamäť: 16 MB + microSD

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth 3.0, microUSB

ostatné: LED svietidlo, SOS tlačidlo, informačná dióda, FM rádio, audio jack

dual SIM: 2x microSIM

batéria: 1000 mAh, pravdepodobne používateľsky vymeniteľná

Neobsahuje/nepodporuje: AF, 3G, LTE, Wi-Fi, NFC, GPS, čítačku odtlačkov, IrDA (infraport), zvýšenú odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 39 eur, v predaji

Zaujímavé odkazy:

Základné info: Doro 8040 (7. 5. 2018)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Švédska značka Doro priniesla na slovenský trh trojicu modelov určenú seniorom. Jednoduchý smartfón s Androidom Doro 8040 sme vám už predstavili v samostatnom článku, tlačidlovému dual SIM telefónu Doro 1360 sa budeme venovať v inom texte. Doro 2404 má vyklápaciu konštrukciu, ktorú už dnes vidíme zriedkavo.

Prijať a ukončiť hovor vyklopením a zatvorením konštrukcie je rýchle a jednoduché, no či sa týka aj tohto modelu nemáme zatiaľ overené. Tlačidlá alfanumerickej klávesnice sú podsvietené, veľké a ľahko nahmatateľné. Na tele nechýba LED dióda, ktorá upozorní na zmeškaný hovor, slabú batériu alebo doručenú SMS-ku.

Seniori v prípade núdze ocenia asistenčné tlačidlo. K SOS tlačidlu sa dá priradiť až päť kontaktov, či už na svojich najbližších alebo lekára. Ak prvý kontakt v poradí nezdvihne, telefón automaticky vytočí nasledujúce telefónne číslo. Mobil zároveň rozpošle kontaktom SMS správy. Displej s 2,4-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 240 x 320 bodov by mal byť podľa slov výrobca dobre čitateľný aj v exteriéri. Veľkosť písma na obrazovke sa dá upraviť. V bočnej stene sa nachádzajú klávesy ovládania hlasitosti, 3,5 mm jack a nabíjací microUSB konektor.

Doro 2404 je dual SIM, vnútri sú dva sloty na microSIM kartu a jeden na microSD kartu, na ktorej môže byť uložená obľúbená hudba alebo fotografie. Tie zhotovíte jednoduchým VGA fotoaparátom s LED bleskom. Poslúži aj ako svietidlo. Vo výbave nechýba Bluetooth, budík, kalkulačka, kalendár s pripomienkami a dlhé chvíle si môžete krátiť počúvaním FM rádia. Batéria s 1000 mAh kapacitou by mala ponúknuť 9 hodín hovoru alebo 600 hodín v pohotovostnom režime.

Doro 2404 sa na Slovensku predáva za odporúčanú cenu 39 eur v dvoch farbách: čiernej a červeno-bielej.

Živé fotografie:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu