Honor View 10 prichádza na Slovensko

Na Slovensku odštaroval oficiálny predaj modelu, ktorý pôvodne nebol určený pre náš trh. Výrobca zmenil názor, a tak si 6'' android s natiahnutým Full HD+ displejom, čipsetom Kirin 970 a duálnym fotoaparátom môžete kúpiť u vybraných predajcov.

Honor View 10 mal v Číne svoju premiéru v novembri minulého roka a v decembri bol spolu s Honorom 7X uvedený na európsky trh. Na Slovensku sa však dvojica noviniek nemala podľa prvých vyjadrení predávať. Všetko je inak. Honor 7X k nám prišiel v polovici februára, View 10 sa začína predávať dnešným dňom.

View 10 prináša 6-palcový displej s pomerom strán 18:9 a Full HD+ rozlíšením 1080 x 2160 bodov. Ako jeden z mála telefónov s natiahnutým displejom ponúka čítačku odtlačkov na prednej strane. V celokovovom tele pracuje výkonný procesor Kirin 970, ktorý nájdeme v top modeloch materskej firmy Huawei.

Na Slovensku sa bude predávať prémiová verzia s 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom, ktoré môžete rozšíriť microSD kartami do veľkosti 256 GB. Prídete tým ale o dual SIM funkciu. Veľkej časti používateľov však bude 128 GB vnútorná pamäť stačiť, a tak nebude problém využívať Honor View 10 ako dual SIM smartfón.

Zadný duálny fotoaparát kombinuje 16 Mpix a 20 Mpix snímač, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Ide o vôbec najlepší fotoaparát medzi telefónmi Honor. Pri fotení snímok je možné využívať efektu širokej clony a prvkov umelej inteligencie. Hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa predná 13 Mpix kamera. Kompletné informácie o hardvérovej výbave nájdete v základnom infe.

Honor View 10 v modrej farbe je od 22. marca dostupný na predobjednávku u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk nebo hej.sk. Odporúčaná cena je stanovená na 499 eur. Naskladnenie sa očakáva v apríli.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Borland 22.03.2018 - 17:45

Tento model bol pre mňa osobne veľmi zaujímavý kvôli umiestneniu čítačky, veľkosti batérie, fotoaparátu a samozrejme aj kvôli cenovke. Len ten fotoaparát v mnohých recenziách nedopadol práve najlepšie. Som zvedavý na názor od Fony.

Me_Gusta22.03.2018 - 18:15 Trvalý odkaz

Tento model ma po predstaveni velmi zaujal vid. co napisal Borland a zacal som uvazovat ze ho vymenim za moj Honor 8, ktory aj po roku a pol ide ako keby som si ho len vcera kupil :) nasledne info, ze k nam nedorazi a teraz tato info :)
Tak sa tesim na recenziu Fony.sk a uvidim.

ondrakomous24.03.2018 - 05:07 Trvalý odkaz

souhlasim, pro me asi momentalne nejzajimavejsi android, ctecka na predni strane, dualni fotak, uzky ramecky,audiojack, vykonny procesor, dostatek ram, velka kapacita baterie, kovovy zada, 128gb uloziste, kdyby mel androidone a stereorepraky, tak by byl absolutni top, hlavne cenovka je neuveritelne nizka oproti konkurencnimu iphonu x, samsungu s9. zatim to vypada na nenapadny iphone killer.

Me_Gusta24.03.2018 - 15:05 Trvalý odkaz

Je to vlastne Mate 10 Pro s čítačkou v predu, tenší, lachčí so slabšou batériou a o 250€ lacnejší.
Fony.sk bude recenzia?

MBTT28.03.2018 - 00:40 Trvalý odkaz

Nenasiel som u tohto mobilu 800 MHz frekvenciu - skutocne mu chyba ? Ak ano, je to problem, ak casto cestujem a pouzivam mobil v SK aj v CZ ?

Celá diskusia 8 príspevkov