Telekom spúšťa platby v Apple obchodoch kreditom či na faktúru

Za stiahnutý obsah z obchodu Applu už môžu zákazníci Telekomu platiť kreditom, alebo im bude suma vyfaktúrovaná v mesačnom zúčtovaní služieb.

Telekom sprístupnil platby za aplikácie, hry a hudbu z Google Play kreditom alebo na faktúru už v máji roku 2015. Teraz ako prvý slovenský operátor prichádza s možnosťou platiť za nákupy mobilom aj v Apple zariadeniach.

Od utorka 20. marca môžu zákazníci Telekomu platiť za stiahnutý obsah z App Store, Apple Music, iTunes a iBooks aj priamo z kreditu alebo vo faktúre za svoje mobilné služby. Novinka je k dispozícii automaticky pre všetkých zákazníkov s predplatenými mobilnými službami aj paušálmi.

Používanie služby je jednoduché. Po prihlásení sa pomocou Apple ID do svojho účtu si zákazníci v nastaveniach na svojom mobile alebo počítači upravia typ platby na platobnú metódu mobilným telefónom. V iTunes treba vybrať v spôsoboch platby ikonu mobilu. Po zadaní telefónneho čísla príde SMS-ka s overovacím kódom. Po overení je nastavená platba cez služby mobilného operátora, pôvodná platba kartou je zrušená.

Nová možnosť bude nakonfigurovaná automaticky a okamžite umožní nákupy na jeden klik zo všetkých zariadení Apple vrátane Apple TV a Apple Watch. Postup ako nastaviť účtovanie za platený obsah cez mobilného operátora nájdete aj na stránke support.apple.com.

Prostredníctvom T-platby je v súčasnosti možné jednoducho a bezpečne uhrádzať obsah v obchodoch Google Play, Microsoft Store či Mopay, ktorý zabezpečuje predovšetkým predaj kreditov do rôznych online hier. Nechýba ani Boku, ten zabezpečuje predaj kreditov a ďalšieho obsahu napríklad pre Facebook, Electronic Arts, Gameloft, Travian, Riot Games (League of Legends), Soccer Manager a ďalších partnerov.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu