Apple konferencia WWDC 2018 odštartuje 4. júna

Tradičná júnová konferencia pre developerov sa bude aj tentoraz konať v San Jose v McEnery Convention Center. Hlavnou témou bude softvér, špekuluje sa o nástupcovi iPhonu SE a lacnejšej verzii MacBooku Air.

Každoročne sa vývojári a fanúšikovia značky Apple na Worldwide Developers Conference dozvedia o pripravovaných novinkách v operačných systémoch pre iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV a Mac. Tento rok pribudne aj HomePod.

29. ročník WWDC prinesie najmä softvérové novinky, no možno sa dočkáme aj ďalšej generácie iPhonu SE, nových tabletov iPad a hovorí sa o cenovo dostupnejšej verzii MacBooku Air.

Od pripravovaného iOS 12 sa veľké zmeny nečakajú. Už začiatkom tohto roka sme priniesli informácie, že sa pracuje najmä na stabilite systému a používateľskom komforte. Posledná verzia iOS 11 stále obsahuje množstvo chýb, ktoré výrobca rieši častými aktualizáciami.

WWDC bude prebiehať od 4. do 8. júna 2018 v McEnery Convention Center. Zúčastniť sa konferencie nie je jednoduché ani lacné. Vývojári môžu prostredníctvom stránky developer.apple.com požiadať do 22. marca o vstupenky. Ako každý rok sa budú vstupenky žrebovať a treba byť registrovaným členom developerského programu Applu. Cena vstupenky je 1599 USD.

Podrobnosti o júnovej konferencii prezradí už aj hlasová asistentka Siri.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu