iOS 12 vraj veľké zmeny neprinesie. Apple sa zameria na spoľahlivosť

Po vydaní verzie iOS 11 sa na Apple zniesla vlna kritiky za množstvo chýb, ktoré obsahovala. Problémy systému rieši výrobca doteraz. Vyzerá to, že viac než na nové funkcie sa v iOS 12 zameria na stabilitu a používateľský komfort.

Roky boli používatelia Apple zariadení zvyknutí, že iOS bol rýchly a stabilný systém, kde všetko fungovalo tak, ako má. Posledná verzia však priniesla rozčarovanie a aj dlhoroční fanúšikovia priznávajú, že o takmer bezproblémovom systéme sa už hovoriť nedá.

O množstve chýb v iOS 11 svedčí počet vydaných opravných aktualizácií, až to vyzerá, ako keby bol stále v beta testovaní. K tomu sa pridala aféra so spomaľovaním procesora v dôsledku slabej batérie a kalifornský výrobca musel riešiť aj bezpečnostné záplaty. A práve to má byť dôvod, prečo sa Apple v novom iOS 12 zameria skôr na kvalitu a spoľahlivosť systému než na nové ohurujúce funkcie.

Podľa informácií webu axios.com, ktoré údajne získal od Craiga Federighiho, senior viceprezidenta softvérového inžinierstva. Podľa nového plánu pre zamestnancov, ktorý mal byť zverejnený začiatkom tohto roka, sa vraj niektoré z pripravovaných noviniek presunuli na rok 2019.

Má ísť o prepracovanú domácu obrazovku, aktualizáciu aplikácie Mail, platformu CarPlay a vylepšenie fotoaparátu. Stále sa však pracuje na novinkách, niektoré sú už implementované v beta verzii iOS 11.3, ktorá je dostupná na testovanie.

Novú verziu iOS Apple vždy vydáva na jeseň spolu s novými iPhonmi. Inak tomu zrejme nebude ani tento rok, prioritou ale zrejme ostane stabilita, výkon a funkčnosť systému. Najdôležitejšie novinky pripravovaného systému bývajú zvyčajne odhalené na tradičnej vývojárskej konferencii WWDC. Viac informácií sa tak dozvieme v júni.

Zdroj: axios.com

Diskusia k článku:

markos9 31.01.2018 - 11:04

stačí keď spravia funkčný a kvalitný iOS, lebo tento iOS 11 je najväčší nepodarok v dejinách Apple

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK31.01.2018 - 11:07 Trvalý odkaz

Markos a co konkretne ti momentalne na iOS nevyhovuje?

markos931.01.2018 - 11:43 Trvalý odkaz

odpajanie bluetooth a nestabilne wifi a rychle vybijanie baterie a nevyladene aplikacie ktore maju chyby odkedy su na iOS11, vyvojari ich aktualizuju ale stale su chyby

markos931.01.2018 - 11:50 Trvalý odkaz

a este obcasne chvilkove spomalenie systemu, co som nikdy predtym nepoznal a na apple som roky, celkovy pocit z iOS11 je ten ze je to len z vonku pozlatko a vo vnutri daka testovacia beta a len skusaju co im pojde dobre a co nie, aktualizaciou obcas daco spravia a druhu vec zase pokazia a tak stale dokola

ondrakomous31.01.2018 - 12:45 Trvalý odkaz

největší problém je otvírání apk, speciálně apk, který jsou propojený s nějakou službou, na starších iPhonech to trvá někdy 10-15-20 vteřin, než se spustí aplikace nebo hra, to je straslive moc. se hodne zhoršilo prave v updatu 11.2.2., jsou videa na youtube z bety 11.3, kdy skore v multicore vykonu je dokonce na iphonu 7 trojnasobne vyssi, skoro se nechce verit, ze vykon byl tolik upravovany, apple by se spis mel zamerit na vraceni vykonu, který roky umele a tajne ubiral. jenom další mobil holt nebude 5x ryhlejsi a 2x vykonnejsi. sem skoro presvedcenej, ze tahle afera jen tak nevysumi a IOS 12 budou mit co delat, aby vůbec vratili do nejakyho pouzitelnyho stavu, protože ten system je podle me totalne rozdrbany. apple roky montuje malo pameti a maly kapacity baterie, takze se není cemu divit, ze s tim softem nejde nic poradne udelat, ale urcite by měli ponechat uzivatelum moznost vrátit se zpatky na starsi verzi systemu, pokud jim rychlost nevyhovuje, teda doufam, ze jim to naridi nejaky americky soud.

Celá diskusia 14 príspevkov