Antivírus ESET bude chrániť aj televízie s Android TV

Eset sa pred vírusmi a malvérom rozhodol chrániť aj smart televízory a set-top-boxy s operačným systémom Android TV. Jeho aplikáciu pre tieto zariadenia nájdete v Google Play zadarmo.

ESET vydal novú aplikáciu Smart TV Security, ktorá má pred škodlivým kódom a útokmi chrániť televízory, set-top-boxy a konzoly s operačným systémom Android TV.

Má ísť hlavne o prípravu pre budúce obdobie. Do roku 2020 by sa na internet malo pripájať až 30 miliárd zariadení, vrátane gadgetov a domácich spotrebičov. Televízory budú patriť k tým najdôležitejším, kedže tie najnovšie už ponúkajú mikrofóny pre hlasové ovládanie a kamery. Útočníci by nad nimi teoreticky mohli prebrať kontrolu a sledovať členov domácnosti, prípadne minimálne ich správanie sa na internete, ak na surfovanie použijú vstavaný prehliadač internetu.

Podľa ESET-u začína byť takáto ochrana rovnako dôležitá ako ochrana notebookov, smartfónov a tabletov. Prípadné rozšírenie smart televízorov s Android TV množstvo vírusov ešte znásobí podobne, ako sa to stalo pri nástupe smartfónov. Objaviť sa môže tiež tzv. ransomware, ktorý zariadenie zablokuje a bude žiadať zaplatenie výkupného.

Smart TV Security obsahuje antivírusovú ochranu, antiransomware technológiu, ktorá má v prípade napadnutia navrhnúť spôsoby na odstránenie hrozby, sken pripájaných USB zariadení (kľúčov alebo diskov s filmami) a anti-phishing ochranu pri surfovaní cez internetový prehliadač.

Podobné funkcie má aj antivírus ESET-u pre klasický android, typicky bežiaci na smartfónoch. Aplikáciu Smart TV Security síce nájdete v spoločnom obchode Google Play, ale nainštalujete ju len na zariadenie s Android TV.

Android TV majú napríklad niektoré televízory Sony Bravia, Sharp Aquos, konzola Nvidia Shield alebo nami recenzovaný set-top-box Xiaomi Mi Box.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu