Honor 9 Lite prichádza na Slovensko

Na slovenskom trhu sa začína predávať cenovo dostupný elegantný android so sklenenou zadnou stenou a 5,65'' natiahnutým displejom s Full HD+ rozlíšením. (živé fotografie)

Lite verzia vlajkovej lode ponúka štýlový dizajn so skleneným chrbtom, ktorý mení efekt podľa dopadu svetla a v prípade potreby môže poslúžiť ako zrkadlo. Daňou za vysoký lesk je náchylnosť na odtlačky. Častému lešteniu sa nevyhnete. Podobný dizajn má aj Honor 9, ktorý je navyše extrémne šmykľavý a aj na rovnom povrchu sa kĺže.

Lákadlom novinky je nielen elegantný vzhľad, ale aj 5,65-palcový displej s pomerom strán 18:9 a Full HD+ rozlíšením 1080 x 2160 bodov. Honor 9 Lite je vybavený osemjaderovým procesorom Kirin 659, 3 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB úložiskom.

Výrobca použil hybridný slot, a tak vložením microSD karty prídete o dual SIM funkciu. Android beží v novej verzii 8.0 Oreo a je doplnený o najnovšie používateľské prostredie EMUI 8.0.

Podobne ako Huawei Mate 10 Lite láka Honor 9 Lite na dvojicu duálnych fotoaparátov. Rozlíšenie zadnej i prednej kamery je rovnaké: 13-megapixelový snímač dopĺňa 2 Mpix, ktorý poslúži pri vytváraní fotografií s rozostreným pozadím, tzv. bokeh efektom. Videá zhotovíte vo Full HD rýchlosťou 30 snímok za sekundu.

Viacfunkčná čítačka odtlačkov je umiestnená na zadnej strane pod objektívmi fotoaparátov. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe. Novinku už v redakcii testujeme, a tak sa môžete tešiť na podrobnú recenziu.

Predaj Honor 9 Lite štartuje na Slovensku 9. februára 2018. Telefón z oficiálnej distribúcie bude dostupný u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk, Planeo a v O2.

Na výber budú tri farebné verzie: antracitovo čierna, zafírovo modrá a ľadovo sivá. Odporúčaná cena je stanovená na 249 eur.

Na evente Honor nečakane oznámil aj uvedenie ďalšieho modelu na náš trh. V priebehu najbližších týždňov sa začne predávať Honor 7X. Cenovku má nastavenú na 299 eur. Ponúkne 5,93'' Full HD+ displej 18:9, Kirin 659 a single fotoaparáty. Zadný s rozlíšením 16 Mpix, predný dostal 8 megapixelov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 09.02.2018 - 06:44

V nadpise chýba prívlastok Lite.

Lenka Ivančíková09.02.2018 - 10:51 Trvalý odkaz

Bude recenzia. :)

martin10.02.2018 - 22:15 Trvalý odkaz

Ono myslim si že si robí konkurenciu medzi vlastnými vodami troska lepší procesor , velikánsky display neviem čo ten Huawei p10 nebude cenovo výhodnejší baterku majú rovnaku ale H9 bude mat určite horšiu vydrz ,2 fotaky pričom doplnok k hlavnému je 2 mpix je zanedbateľný

Celá diskusia 4 príspevky