MIUI 9 príde na 40 modelov Xiaomi. Aj na smartfón z roku 2012

Distribúciou aktualizácie na štyridsať modelov sa donedávna nemohol pochváliť žiadny výrobca mobilných zariadení. Xiaomi prekvapilo a pripravuje novú verziu nadstavby aj pre model Mi 2, ktorý mal premiéru v roku 2012.

Každý majiteľ majiteľ mobilného zariadenia je rád, keď sa výrobca o svoje produkty stará a nezanedbáva aktualizácie systému. Tie prinášajú nielen bezpečnostné záplaty s opravy chýb, ale aj nové funkcie.

Xiaomi je známe vlastnou používateľskou nadstavbou so šikovnými funkciami a jej najnovšiu verziu MIUI 9 dostane až 40 zariadení. Nezabudlo sa dokonca ani na päťročný model. Výrobcov s tak dlhou podporou veľa nie je, k Applu sa teraz pridáva čínske Xiaomi.

Globálnu aktualizáciu stabilnej verzie spustilo Xiaomi v novembri 2017, vtedy sa hovorilo o dvadsiatke smartfónov. Dnes už vieme, že ich je dvojnásobok. Kompletný zoznam zariadení, ktoré MIUI 9 dostanú, nájdete na stránke en.miui.com. Všetky smartfóny a tablety nájdete aj na našom obrázku.

Niektoré modely už update dostali, iné stále čakajú. Novinkám MIUI 9 sa venoval kolega Tomáš v recenzii Xiaomi Mi 5X. Medzi hlavné patrí zmenený dizajn s novými funkciami, režim viacerých okien, optimalizácia výkonu a lepšia správa RAM aj batérie.

Zdroj: en.miui.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu