4ka prináša ViLTE - videohovory cez 4G sieť

Štvorkári môžu vybranými smartfónmi nielen telefonovať cez LTE sieť, ale už aj uskutočniť videohovor. Navyše medzi podporované modely pribudli ďalšie dva telefóny.

Telefonovanie cez rýchlu LTE sieť spustila 4ka pred rokom, podpora pre smartfóny však bola slabá. VoLTE fungovalo len na androide ZTE V770, Huawei P9 a začiatkom decembra pribudol Huawei P10. Teraz sa počet kompatibilných smartfónov rozšíril o dva modely: Huawei Mate 10 Pro a Samsung Galaxy J3 2017.

Telefón od Samsungu podporuje okrem HD volaní cez VoLTE aj videohovory cez technológiu ViLTE (Video over LTE). Vďaka nej sa telefonujúci počas hovoru aj vidia. Po kliknutí na kontakt vyberiete z ponuky možností videohovor.

Táto služba je v smartfónoch k dispozícii už dlhé roky, výraznú obľubu si však nezískalia. Sieť 4ky podporuje plynulý prechod videohovoru z ViLTE do VoLTE a následne v prípade potreby do klasickej mobilnej GSM siete podľa toho, kde sa telefonujúci zákazník aktuálne nachádza.

Pre využitie služby Video over LTE musia používať obaja telefonujúci mobil s podporou tejto technológie a zároveň mať aktivovanú službu VoLTE. O aktiváciu stačí požidať na zákazníckej linke 950. Aktivovaním VoLTE môžu zákazníci automaticky využívať aj ViLTE.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

shaggy 28.12.2017 - 18:33

Je tu niekde na stranke spomenute ako od 1.2. operator upravuje podmienky pausalov "nekonecno"? Ci tu sa mozu zverejnovat iba reklamne keci? https://www.4ka.sk/media/docs/Cennik-A5-Moja4ka-180201_v2_1_2_18.pdf

LOL28.12.2017 - 19:33 Trvalý odkaz

shaggy, kedze tento web je vlastneny Swanom, tak akakolvek kritika je tu nepripustna, za taky clanok by ich chlebodarca urcite nepochvalil. Tu iba reklamne kecy. Nastastie ostatne, serioznejsie weby uz o tom informuju. Fony.sk su iba hlasna truba Swanu, uz to tu skoro nikto ani necita.

shaggy28.12.2017 - 19:59 Trvalý odkaz

no ved prave...
tento web je velice nekriticky. nastastie je kopa inych stranok kde sa daju najst kvalitne informacie

galaxi28.12.2017 - 20:06 Trvalý odkaz

Praktický ani ja som nepostrehol , že by na Fony bola kritika na 4ka napr. ako odflakli budovanie siete a namiesto toho robia iba marketingové úpravy . Asi myslia že mládež je taká ako dôchodcovia a naletia všetkému ako dôchodcovia smeru .

Lenka Ivančíková28.12.2017 - 20:33 Trvalý odkaz

Nestrazim cennik kazdeho operatora, nie je to v mojich silach. Podobne temy zvycajne vznikaju na zaklade tipu od citatelov. Aj my mame na hlavnej stranke na to urcenu sekciu, kde nam moze kazdy poslat tip. Preto by som ocenila, ked vam tu nieco chyba a myslite si, ze je to dolezite alebo zaujimave, dajte nam o tom, prosim, vediet. Dakujem.

Celá diskusia 6 príspevkov