4ka: VoLTE podporuje už aj Huawei P10

Štvrtý mobilný operátor rozširuje podporu volaní cez LTE pre ďalšie zariadenia. V sieti 4ky si už cez technológiu VoLTE zavoláte aj vlajkovou loďou Huawei P10.

Podporované sú verzie smartfónu Huawei P10 vo všetkých pamäťových variantoch vrátane verzie pre dve SIM karty s aktualizovaným štandardným firmvérom.

Telefonovanie cez rýchlu LTE sieť spustila 4ka pred rokom, podpora pre smartfóny však bola slabá. VoLTE fungovalo len na smartfóne ZTE V770 a Huawei P9, teraz sa pridáva aj P10.

Počas VoLTE hovoru ostáva telefón pripojený aj v LTE dátovej sieti, to znamená, že môžete súčasne dátovať aj telefonovať. Cena volaní má rovnakú cenu a tarifikáciu ako bežné hovory v sieti 4ky. Výhodou VoLTE je rýchle spojenie s volaným číslom a vyššia kvalita hovoru.

Pre využitie funkcie VoLTE stačí, ak požiadate o aktiváciu na zákazníckej linke 950. Operátor následne overí, či máte k dispozícii telefón s podporou VoLTE v sieti 4ky a o úspešnej aktivácií budete informovaní do 24 hodín SMS správou.

VoLTE je potrebné povoliť aj v nastaveniach telefónu. V Huawei P10 musíte mať nainštalovanú verziu firmvéru L29C432B171 alebo novšiu. Pre kontrolu, či je konkrétne zariadenie zaregistrované v systéme VoLTE 4ky stačí zavolať na krátke číslo *123. Ak je dané zariadenie registrované, ozve sa hláška o registrácii zariadenia.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 09.12.2017 - 00:38

4ka už Vám chýba iba taká maličkosť a to LTE sieť.

Celá diskusia 1 príspevok