O2: od nového roka bude surfovanie v krajinách EÚ výhodnejšie

Od 1. januára 2018 zvyšuje O2 objem dát využiteľných v krajinách EÚ bez príplatku. Zmena nastane v dôsledku nových podmienok EÚ regulácie a dotkne sa programov O2 Dáta a služby Internet na deň.

Od začiatku budúceho roka platia nové pravidlá roamingovej regulácie EÚ, ktoré operátorovi umožnili navýšiť objemy dát využiteľných v krajinách EÚ bez príplatku. Cena veľkoobchodného poplatku za dáta a tým aj príplatku sa znižuje z 0,00924 eur / MB na 0,0072 eur / MB.

Najvýraznejšie sa zmeny prejavia v programe O2 Dáta, kde s najvyšším programom bez využitia bonusu získajú zákazníci na surfovanie v krajinách EÚ až o 1 900 MB viac než doteraz. Zmena sa dotkne aj služby Internet na deň, s ktorou budú mať zákazníci po novom k dispozícii v krajinách EÚ namiesto pôvodných 125 MB až 150 MB dát bez príplatku.

Zmeny platné od 1. 1. 2018:

Od 15. júna 2017 začali platiť nové pravidlá účtovania mobilných služieb využitých v roamingu. Pri cestách po krajinách EÚ tak môžeme komunikovať za rovnakú cenu ako doma. Podrobnosti o fungovaní EÚ roamingu sme vám priniesli v článku Roaming nekončí, pozor na nepresné informácie.

V praxi musíte dodržať najmä zásadu, že za posledné štyri mesiace by ste mali doma pretelefonovať, preesemeskovať a presurfovať viac dát než v zahraničí. Okrem toho by ste za mesiac nemali preniesť v cudzine (EÚ, Island, Lichtenštajnsko, Nórsko) viac, než koľko vám určil váš mobilný operátor v rámci vášho mesačného balíka. Čo predátujete navyše, vám môže spoplatniť. A práve príplatok za dáta sa od nového roka znižuje. Je tak pravdepodobné, že nové pravidlá premietnu do svojich programov aj Orange a Telekom. Na ich vyjadrenie čakáme.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu