Služba Amazon Music Unlimited je dostupná už aj na Slovensku

Hudobná služba spoločnosti Amazon bola sprístupnená v 28 nových krajinách vrátane Slovenska. Ponúka vyše 40 miliónov skladieb, tisícky playlistov a hudobné stanice s hlasovým ovládaním Music Powered by Alexa na inteligentných zariadeniach Echo.

Od prvého predstavenia Amazon Music Unlimited v októbri minulého roku v USA sa služba rozšírila do Veľkej Británie, Nemecka, Rakúska, Japonska a ďalších krajín. Od 8. decembra pribudlo 28 nových krajín.

Noví zákazníci môžu začať s počúvaním hudby na Amazon Music Unlimited cez aplikáciu Amazon Music, ktorá je dostupná pre iOS, Android, Mac, PC, Fire TV a na akomkoľvek webovom prehliadači na stránke www.amazonmusic.com. Z App Store sa zatiaľ nedá stiahnuť, z Google Play nie je problém. Jazyková lokalizácia aplikácie je k dispozícii v angličtine, francúzštine, nemčine, španielčine, taliančine a japončine.

Služba Amazon Music Unlimited je dostupná v troch rôznych verziách s cenami prispôsobenými jednotlivým krajinám. Echo Plan s mesačným poplatkom 2,49 eur ponúka prístup ku kompletnému hudobnému katalógu, ktorý môžete počúvať na jednom zariadení Echo Dot, Echo alebo Echo Plus. Individual Plan umožňuje počúvať hudbu súčasne až na 10 zariadeniach a mesačne stojí 5,99 eur. Balíček Family Plan za 8,99 eur mesačne sprístupňuje službu naraz až šiestim členom rodiny. Noví zákazníci môžu vyskúšať 30-dňovú bezplatnú trial verziu.

Zároveň sa od 8. 12. 2017 začína do nových krajín doručovať Amazon Echo. Inteligentný reproduktor s hlasovým ovládaním (slovenčina nie je podporovaná) a virtuálnou asistentkou Alexou je dostupný na stránke www.amazon.com. Napriek informáciám z tlačovej správy je pri ňom stále upozornenie, že sa na Slovensko nedodáva. Zrejme pár dní potrvá, kým dôjde k avizovaným zmenám.

Konkurenčná hudobná služba Spotify aktuálne ponúka Premium účet na tri mesiace za 99 centov alebo 59 eur na rok. Bežný mesačný poplatok za Spotify Premium je 5,99 eur. Koho zaujíma, aký veľký dátový balíček potrebuje pri aktívnom využívaní streamovacích služieb, odpoveď nájde v článku Koľko dát spotrebujú hudobné služby Spotify a Deezer za hodinu?.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu