Huawei P10 - ďalší adept na rozumný mobil roka

Recenzia vyváženého 5,1'' androidu s Full HD displejom, rýchlou čítačkou s gestami a výborným duálnym fotoaparátom.

Pri predstavení minuloročných vlajkových lodí spoločnosti Huawei sa veľká časť pozornosti upriamila na spoluprácu s firmou Leica. Som rád, že neostalo iba pri marketingových rečiach a počas testovania modelu P9 som sa naozaj presvedčil o kvalitách jeho fotoaparátu. Navyše tento model v ankete Mobil roka 2016 suverénne vyhral kategóriu Rozumný.

Najnovším výsledkom spolupráce firiem je dvojica vlajkových lodí P10 a P10 Plus. Modely sa okrem veľkosti líšia aj niektorými hardvérovými parametrami, a je pravdou, že v tomto smere má ku konkurenčným vlajkovým lodiam bližšie verzia P10 Plus. Menšiemu zástupcovi hrá do karát priaznivejšia cenovka a skladnejšie rozmery.

ikona

Základné info: Huawei P10 (VTR-L09)Očakávaný nástupca mimoriadne populárneho modelu prináša menší 5,1'' displej, no čítačku odtlačkov priamo pod ním. Dostane 4 GB RAM a známu dvojicu fotoaparátov od firmy Leica. (živé fotografie + video)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Oblejší, s jasnou dizajnovou stopou predchodcu, no v určitých smeroch inšpirovaný aj aktuálnymi modelmi značky Apple. Taký je Huawei P10. V porovnaní s predošlým modelom si veľmi pochvaľujem zaoblené rohy a hrany.

Po konštrukčnej stránke môžem iba chváliť. Aj keď v rozmeroch netrhá žiadne rekordy, do ruky padne ako uliaty a manipuluje sa s ním veľmi dobre. Pochválim najmä slušnú hrúbku, ktorej by som dal pocitovo ešte o nejakú tu desatinku milimetra menej, a taktiež fakt, že na prednej a zadnej stene nenájdeme žiadne vystupujúce prvky. Napriek hladkému prevedeniu sa telefón v ruke nešmýkal.

Konštrukcia si najnovšie rozumie aj s pádom do vody, či ošplechnutím. Je pravdou, že certifikácia IP sa nespomína, no pri používaní v daždi som o čosi pokojnejší. Ako sa postaví výrobca k prípadnej reklamácii je však otázne. Okrem toho zaujme aj bohatá paleta farebných variantov, v ktorej nechýbajú ani svieže farby.

Mňa zaujala najmä modrá a za najviac "fresh" považujem zelenú. Do rúk sa nám dostala o čosi konzervatívnejšia verzia Silver s bielou prednou stenou, ktorú pokrýva odolné sklíčko Gorila Glass 5. A na ňom je od výroby nalepená ochranná fólia. V sivom nádychu sa nesie zvyšok konštrukcie zhotovený z hliníka. Kvalitu zhotovenia hodnotím na jednotku. Telo je tuhé, a ani pri silnejšom zovretí alebo ohýbaní v ruke sa nepodvolí.

Podobnosť s modelmi značky Apple vo mne evokujú predely antén na zadnej stene, ktoré by im ako keby z oka vypadli. A platí to aj pre slúchadlá v balení. V ňom okrem iného nájdeme aj šikovný priehľadný plastový kryt. Pozdáva sa mi jeho spracovanie, ktoré nepôsobí lacným dojmom. Telo telefónu obopne presne a vďaka mierne presahujúcim bokom nad prednú stenu by mal byť displej lepšie zvládnuť nechcený pád.

Najvýraznejšou konštrukčnou zmenou je umiestnenie čítačky odtlačkov - nájdete ju pod displejom. Ja tento krok hodnotím veľmi pozitívne. Telefón mám počas dňa často položený na stole a práve čítačka pod displejom si s touto polohou rozumie najlepšie. Riešením môže byť aj umiestnenie do bočnej steny, ako v prípade smartfónov Sony, no vpredu je to pre mňa to pravé orechové. Čítačkou pod displejom si ma Huawei získal už pri predstavení, no vtedy som ešte netušil, že z nej budem časom doslova nadšený.

Rýchlosť rozpoznania prstov je blesková a dovolím si tvrdiť, že ide o jednu z najrýchlejších čítačiek súčasnosti. Huawei však neostal len pri možnosti odblokovania a využitie čítačky posunul o krok ďalej. Vďaka šikovným gestám vie nahradiť trojicu softvérových tlačidiel v spodnej časti obrazovky. Dotyk plochy predstavuje krok späť, dlhšie pridržanie znamená návrat na domácu obrazovku a ťah prsta po čítačke do strany zobrazí zoznam naposledy spustených aplikácií.

Menšie výhrady mám iba k poslednému spomenutému gestu, ktoré treba vykonať naozaj presne. Inak ho čítačka vyhodnotí ako ťuknutie, čo predstavuje krok späť. Ako je už dobrým zvykom, odtlačok môžete priložiť v ľubovoľnom smere. Všetko potrebné ohľadom čítačky hľadajte v nastaveniach, kde si rovno viete pridať aj ďalšie odtlačky, maximálne päť.

Jeden postreh: Ak nemáte zapnutú ochranu čítačkou, displej rozsvietite priložením a podržaním akéhokoľvek prsta na nej. Netušíme, prečo to nefunguje aj po aktivácii ochrany odtlačkom prsta. Bezpečnostné dôvody nepripadajú do úvahy - displej raz dva rozsvietite vypínačom. Snáď to vyrieši nejaký update a P10 bude rozsvecovať displej rovnako ako iPhone 7 - priložením akéhokoľvek prsta na špeciálnu plochu pod obrazovkou.

Ak vám náhodou nesadnú tlačidlá v podobe gest, pokojne si môžete zapnúť zobrazenie softvérových na displeji. Ich usporiadanie si viete upraviť, a k trojici základných je možné pridať ešte špeciálne tlačidlo na rozbalenie a zbalenie lišty. Huawei pochválim aj za rozumnú veľkosť tlačidiel, ktorá nezaberá veľa priestoru na displeji.

Tlačidlo napájania a hlasitosti nájdeme opäť v pravej stene, čo mne vyhovuje. Dostatočne vyčnievajú a sú dobre hmatateľné aj poslepiačky. Navyše, opticky je tlačidlo napájania odlíšené ešte vkusným červeným lemom. Na obe tlačidlá som pohodlne dočiahol aj bez prehmatávania. V protiľahlej stene sa nachádza iba šuplík so slotom pre jednu nanoSIM a microSD kartu.

Hore by som rád videl infračervený port na ovládanie techniky, no ním sa môže pochváliť iba väčší model P10 Plus. V spodnej stene sa nachádza audio konektor, USB konektor typu C a mriežka hlasného reproduktora. Kvalita zvuku je slušná, ale skôr ho využijete pri počúvaní modernej popovej a tanečnej hudby. Pri prehrávaní skladieb s viacerými hudobnými nástrojmi už v dvoch tretinách hlasitosti dochádzalo k zlievaniu tónov. Sklamanie sa však nekonalo ani v prípade hlasnej reprodukcie, ani po vyskúšaní dodávaných slúchadiel. Ako sa hovorí, je to veľmi slušný priemer.

Rozlíšenie displeja sa medziročne nezmenilo, a tak aj pri pé-desiatke si budete musieť vystačiť s Full HD rozlíšením. Z používateľského hľadiska je všetko poriadku, nakoľko zobrazenie na displeji je jemné. Otázky sa vynoria až vo chvíli, keď zistíte, že rovnako jemné rozlíšenie nájdete v súčasnosti aj na smartfónoch za tretinu ceny. Jemnejšie QHD rozlíšenie bolo dopriate až väčšiemu modelu P10 Plus.

Huawei opäť siahol po IPS displeji. S podaním farieb a pozorovacími uhlami som spokojný. Priestor na zlepšenie však vidím pri maximálnom jase. Aj počas slnečného dňa som dokázal obsah displeja prečítať bez clonenia druhou rukou, no konkurencia je v tomto smere trocha ďalej. Napríklad taký Samsung.

V nastaveniach nájdete okrem iného prispôsobenie teploty farieb a poteší aj režim modrého svetla, ktorý oceníte v noci. Páči sa mi, že si môžem nastaviť časový harmonogram aktivácie a deaktivácie tohto režimu a taktiež prispôsobiť intenzitu filtra. Výrobca nezabudol ani na režim rukavice, ktorý pre zmenu treba hľadať v položke Inteligentná pomoc.

Veľkosť displeja sa nevymyká zaužívanému štandardu a pri menšom prehmate by ste mali vedieť dočiahnuť do každého kúta obrazovky. Lenže čo v prípade, ak telefón potrebujete mať pevne uchopený v ruke? Huawei opäť nezabudol ani na tieto situácie a do prostredia zakomponoval režim používania jednou rukou. Ak máte na displeji zapnuté softvérové tlačidlá, aktivujete ho potiahnutím po tlačidlách smerom doľava alebo doprava. A ak si vás získa čítačka so svojimi gestami, režim používania jednou rukou spustíte potiahnutím od pravého alebo ľavého rohu smerom do stredu obrazovky.

Potenciál väčšej obrazovky možno využiť aj na zobrazenie dvoch aplikácií naraz. Ak daná aplikácia túto funkciu podporuje, stačí prejsť hánkou prsta horizontálne z jedného kraja k druhému. Vykonanie tohto gesta sa mi väčšinou podarilo až na niekoľký raz.V spodnej časti sa následne objaví zoznam naposledy spustených aplikácií, z ktorého si môžete vyberiete druhú aplikáciu. Nie všetky aplikácie si však s týmto režimom rozumejú. Dozviete sa to z hlášky na displeji. Po zobrazení dvoch aplikácií je následne možné upraviť ich veľkosť. Platí to ale iba v zobrazení na výšku. V režime naležato je plocha rozdelená presne na polovicu.

Skrátka, využívanie zobrazenia dvoch aplikácií naraz sa ťažkopádne spúšťa aj používa a nebral by som ho ako hlavné lákadlo.

Displej chráni pred škrabancami okrem ochranného sklíčka aj fólia, ktorú za vás nalepili na telefón už priamo vo fabrike. Tento krok vítam, no už po pár dňoch si na fólii všímam menšie odery. Je otázne, či by sa so škrabancami nepopasovalo lepšie samotné sklíčko Gorilla Glass 5, prípadne mohol výrobca namiesto fólie zvoliť tenučké temperované sklo.

Notifikačnej dióde nad displejom mohli dizajnéri určite dopriať viac priestoru. Počas dňa som si jej blikanie všimol skôr náhodou. Na informovanie o prijatých upozorneniach je však dostupné oveľa komfortnejšie riešenie. V nastaveniach, v položke Upozornenie a stavový riadok odporúčam aktivovať zapnutie obrazovky v prípade upozornení. Obrazovka sa rozsvieti a vy sa na zablokovanej obrazovke dozviete podrobnejšie informácie o danej udalosti.

Nikoho snáď neprekvapí, že pri voľbe čipsetu Huawei opäť zavítal do vlastných tovární HiSilicon a rozhodol sa pre výkonný Kirin 960 s osemjadrovým procesorom a grafickým procesorom Mali-G71 MP8. Ten nájdeme aj posledných modeloch radu Mate 9. Výkonu je tu naozaj na rozdávanie, o čom nás presvedčil aj test v AnTuTu, kde P10 dosiahla úctyhodných 128 699 bodov. Viac než samotný výkon ma prekvapila dokonalá symbióza čipsetu a konštrukcie. Ani pri dlhšom hraní hry Asphalt Xtreme som nepostrehol zvýšenú teplotu. Dovolím si povedať, že nárast teploty bol minimálny aj v porovnaní s inými kovovými smartfónmi. Huawei, dobrá práca.

K výkonnému čipsetu pribalil výrobca aj 4 GB RAM. Prostredie EMUI 5.1 bežiace nad Androidom 7.0 je výborné vyladené a počas celej doby používania bežal telefón na jednotku, bez akéhokoľvek zaváhania, či nebodaj pádu aplikácie alebo reštartovania. Z 4 GB RAM je v skutočnosti dostupných 3,59 GB a využívaných bolo v priemere 2,1 GB.

Prostredie EMUI 5.1 ponúka bohaté funkcie a možnosti prispôsobenia. Mne osobne vyhovuje. Začnime od zablokovanej obrazovky. Zo spodnej časti obrazovky viem už tradične vysunúť ponuku s piatimi skratkami aplikácii, z ktorých poteší najmä batéria. Stredná časť obrazovky patrí prijatým upozorneniam. Malá šípka v hornej časti upozornenia zobrazí viac podrobnosti o danej udalosti. Posunutím upozornenia doprava alebo doľava ho viete z obrazovky odstrániť. Presne táto možnosť mi na predošlých modeloch značky Huawei chýbala. A ak upozornenie posuniete iba trochu do strany, dostanete sa do nastavení upozornení danej aplikácie.

Po odblokovaní telefónu sa zobrazia domáce obrazovky s widgetmi a nainštalovanými aplikáciami. Tu sa používatelia delia na dva tábory. Niektorí majú radi všetko na obrazovkách, iní zasa preferujú kombináciu domácich obrazoviek a prehľadnej samostatnej ponuky aplikácií. Huawei myslel na oba tábory. Ja patrím k druhému, a tak v nastaveniach zapínam režim Zásuvka. Na domácej obrazovke následne pribudne tlačidlo Aplikácie, kde nájdem všetky nainštalované aplikácie v abecednom poradí. Teda nie tak úplne. Aplikácie sú zoradené iba podľa prvého písmena a následné delenie je skôr náhodné. Napríklad aplikáciu Dokumenty nájdete pred aplikáciou Disk.

Okrem možnosti výberu medzi prostredím s domácimi obrazovkami a prostredím s domácimi obrazovkami a menu, je k dispozícii aj zjednodušený režim s minimalistickou obrazovkou, ktorú ocenia skôr starší, respektíve najmenej nároční používatelia.

Možnosť mať v telefóne viac používateľov s vlastnými kontami nie je žiadnou novinkou. Na P10 ma však zaujala jednoduchosť tohto riešenia. V nastaveniach som si vytvoril nového používateľa, môžete si doň pridať napríklad pracovné kontá, a to, ktoré prostredie chcem spustiť, som vedel ovplyvniť už pri zhasnutom displeji, pomocou odtlačku. Druhému kontu stačilo priradiť iný odtlačok, než tie v primárnom, a po priložení prsta na čítačku sa displej rozsvietil a prostredie automaticky preplo do druhého režimu. Veľmi šikovné riešenie.

Odtlačky som v prostredí používal aj na zablokovanie niektorých aplikácií. V mojom prípade to bol Facebook a Správy. V nastaveniach si môžete aktivovať zaheslovanie väčšiny aplikácií. Niektorým však táto funkcia chýba. Napríklad Facebook Messenger.

Prostredie nastavení prešlo úpravou a k zoznamu položiek pribudol aj šikovný rýchly panel naľavo, pomocou ktorého bude prepínanie medzi položkami ešte rýchlejšie. Ponuka nastavení je bohatá a určite sa oplatí prejsť ju celú, položku po položke. Ja z bohatej ponuky spomeniem možnosť udelenia prístupu k dátovému pripojeniu podľa jednotlivých aplikácií, či prispôsobenie horného notifikačného riadku. Tu si môžete zapnúť zobrazenie názvu operátora, percentuálny stav batérie alebo informáciu o rýchlosti siete.

S dvojicou fotoaparátov to už skúšalo viacero výrobcov, no až pri posledných modeloch značky Huawei mám pocit, že symbióza konečne funguje. Vzadu na nás čaká dvadsaťmegapixlový čiernobiely fotoaparát, ktorému hrá do tandemu dvanásťmegapixlový, snímajúci vo farebnom spektre RGB. Hneď v úvode treba pripomenúť, že aj fotoaparát je jednou zo súčiastok, ktorými sa modely P10 a P10 Plus líšia. Ak chcete to najlepšie v tele Huawei, budete si musieť priplatiť za väčší model, ktorý sa môže pochváliť objektívom SUMMILUX so svetelnosťou f/1.8. Menší zástupca dostal objektív SUMMARIT so svetelnosťou f/2.2. Aj ten však dokáže divy. Huawei P10 ponúka fotoaparát, ktorý vás skrátka baví. Ja som snímal často a všetko možné okolo seba.

Z množstva režimov som najčastejšie používal režimy Fotografia, Jednofarebne a HDR. Prvý menovaný možno nazvať aj automatickým režimom. Napriek tomu, že farebný snímač na zadnej stene tela ponúka rozlíšenie dvanásť megapixlov, dokáže snímať až dvadsať megapixlové fotografie, tak ako čiernobiely režim. Vďačí za to symbióze práve oboch snímačov. Presvedčíte sa o tom aj tak, že ak vo farebnom režime zakryjete čiernobiely objektív, hláška na displeji vás na to upozorní. Prostredie je prehľadné, s oddelenými spúšťami vpravo, a niekoľkými užitočnými skratkami naľavo. Škoda len ťažko dostupnej ikony na prepínanie medzi prednou a zadnou kamerou.

Ľavý horný roh naozaj nie je bohviečo, najmä ak snímate jednou rukou. Z ponuky funkcií naľavo zaujme najmä režim portrét, ktorý zhotovuje efektné fotografie s rozmazaným pozadím a režim širokouhlej clony. Snímať môžete maximálne pri clone F16 a s takto zhotovenou clonou je možné ďalej pracovať. Priamo v galérii viete na zhotovenej fotografii upravovať clonu aj bod zaostrenia. Čo sa týka samotnej kvality farebnej fotografie, ja som bol spokojný. Počas dňa sú snímky ostré, s verne zachytenými farbami, no a v noci zasa jasne cítiť prítomnosť optickej stabilizácie obrazu a spolupráce čiernobieleho fotoaparátu.

To pravé orechové prichádza, keď v ponuke režimov siaham po Jednofarebnom. V ňom si dokonale vychutnáte kvality čiernobieleho fotoaparátu s rozlíšením dvadsať megapixlov. Fotografie sú plné detailov, a aj v horších svetelných podmienkach je jasne vidieť rozdiel medzi kvalitou farebnej a čiernobielej fotografie, zhotovenej pri tých istých podmienkach. Tam, kde už farebná melie z posledného, čiernobiela dokáže zachytiť oveľa viac detailov. Mňa ten čiernobiely fotoaparát jednoducho bavil. Ani jemu nechýba režim portrét, ktorý dokáže snímať efektné fotografie s bokehom a režim širokouhlej clony.

Z ďalších režimov som používal najmä HDR a panorámu. V porovnaní s farebným a čiernobielym režimom dokáže HDR snímať maximálne v dvanásťmegapixlovom rozlíšení. Tu je teda výhradne všetko v rukách farebného snímača. V noci sa mi veľmi osvedčil Nočný režim, ktorý v spolupráci so statívom zhotovoval nádherné snímky. Zo špeciálnych nočných režimov po vzore predchodcu nechýba ani maľovanie svetlom (svetelné graffiti), režim Stopy koncových svetiel, ktorý je ideálny na zachytenie nočnej premávky, a hviezdna obloha. Pokročilejší používatelia môžu siahnuť po manuálnom režime. Aktivujete ho jednoduchým potiahnutím tlačidla vedľa spúšte.

V nahrávaní videa si P10 v porovnaní s predchodcom polepšila, a podporuje už aj tvorbu UHD videí. Full HD videa je možné zhotovovať s 30 a 60 snímkami za sekundu. Kvalita videa sa mi pozdáva. Zábery sú ostré a počas nahrávania fotoaparát zbytočne nepreostruje. Aj tu je prítomný manuálny režim s možnosťou upraviť vyváženie bielej, ostrenie, expozíciu a meranie.

Zahanbiť sa nenechá ani predný fotoaparát s rozlíšením osem megapixlov. Jemu bola dopriata clona f/1.9. Počas dňa zhotovuje veľmi pekné detailné snímky, a problém mu nerobí ani umelé osvetlenie podvečer. Najradšej som snímal v bežnom režime bez pridaných funkcií. Režim portrét ma príliš nepresvedčil. Umelecký efekt občas dotváral až nereálne rozmazané pozadie a moja hlava v strede vyzerala tak, ako keby ju tam niekto prilepil. Druhý pohľad kolegu Richarda nájdete v článku Takto fotí Huawei P10 + videá z mobilu.

Viac než výdrž ma na batérii s kapacitou 3200 mAh potešila podpora rýchleho nabíjania. Rýchlonabíjačka v balení dokázala dodať 50 % kapacity za približne polhodinu. Po hodine bol stav okolo 80 % a plné nabitie jej trvalo asi dve hodiny. Ale ani výdrž na tom nie je najhoršie. Neprekvapila, no ani nešokovala. V mojom prípade išlo o klasický jednodňový telefón. Ak som počas dňa dlhšie počúval hudbu cez Spotify, telefón som dal preventívne na chvíľu do nabíjačky ešte pred odchodom z práce.

Výhody:

+ elegantný vzhľad a viaceré farebné verzie

+ mimoriadne rýchla čítačka odltačkov s gestami

+ výkonný hardvér

+ rýchle reakcie

+ bohatá interná pamäť, plus slot na microSD

+ výborný fotoaparát

+ podpora rýchleho nabíjania

+ poteší kryt v balení

Nevýhody:

- absencia viacerých funkcií (FM rádio, infraport, stereo repro), ktoré môžu niekomu chýbať

- chýba rozsvietenie odomykacieho displeja inak než vypínačom (poklepaním, priložením iného prsta a pod.)

- niekomu nemusí stačiť Full HD rozlíšenie

- vyššia cena v porovnaní s predchodcami

- v niektorých smeroch za ostatnými vlajkovými loďami ešte zaostáva (IP certifikácia, bezdrôtové nabíjanie)

Orientačná cena: 599 eur

Záver

Huawei P10 hodnotím ako evolučne vydareného nástupcu modelu P9. Ten mu minulý rok položil kvalitné základy, na ktorých mohla P10 následne stavať. Konštrukcia si zachovala elegantný vzhľad a navyše sa príjemne zaoblila. Určite poteší aj viacero farebných verzií, z ktorých si vyberú konzervatívnejší, ale aj extrovertnejší používatelia. Umiestnenie čítačky pod displej hodnotím tiež pozitívne, no v tomto smere je to najmä o osobných preferenciách. Šikovné gestá by si však mali získať každého.

Rozlíšenie displeja nám žiaľ nenarástlo. Pri používaní to vôbec nevadí, ale konkurencia je v tomto smere už ďalej, a ak vezmeme do úvahy aj nárast ceny modelu P10 v porovnaní s predchodkyňami, Full HD môže niekto považovať za menšie mínus. Zvyšok hardvéru je hodný vlajkovej lode. Ruka v ruke s ním ide rýchly systém so šikovným prostredím bohatým na rôzne funkcie.

Jedným z najhlavnejších ťahákov je výsledok spolupráce so spoločnosťou Leica. Dva fotoaparáty na zadnej stene si rozumejú ako starí známi a produkujú kvalitné výsledky. Najmä čiernobiele snímky si ma veľmi získali. Huawei P10 hodnotím ako veľmi vydarený high-end, ktorý aj keď v niektorých parametroch za konkurenciou ešte trochu zaostáva, svoju základňu fanúšikov si určite nájde. Pre mňa je to aktuálne rozumný high-end roka. Cenovka nám v porovnaní s predošlými modelmi poskočila, no stále sa drží pod úrovňou väčšiny vlajkových lodí. Majitelia predošlej P9 zrejme nebudú vidieť veľa dôvodov na prechod, zvyšku záujemcov však P10 môžem iba odporúčať. Mňa by možno zlákal ešte o čosi drahší Huawei P10 Plus, ktorý ponúka najmä jemnejší displej, a podľa papierov aj lepší fotoaparát.

Videorecenzia:

Skúšobné fotografie z mobilu:

Všetky skúšobné snímky a videá nájdete v článku Takto fotí Huawei P10 + videá z mobilu.

Diskusia k článku:

Tomas 16.03.2017 - 12:35

599€ podla mna uz nespada do kategorie "rozumny mobil", ale skor to uz ide do "spickovy mobil", ktorym ale tak uplne nie je. Osobne by som dal za mobil max 400-450, aby som to nazyval rozumnou kupou.

Medino16.03.2017 - 12:50 Trvalý odkaz

Presne tak, mobil je to dobry, ale nie hodny tejto ceny. Osobne by som dal za tento kusok max 400 eur

Borland16.03.2017 - 13:45 Trvalý odkaz

Súhlasím. Hodnota telefónu pre mňa predstavuje úroveň maximálne 399€, ako to bolo v prípade Honoru 8, a to mám značku Huawei rád. Úprimne, nevidím tu veľký, takmer žiadny, krok oproti P9. Ide o kozmetické zmeny.

lacino8816.03.2017 - 13:55 Trvalý odkaz

Moze podla Vas P10 superit s minulorocnym Galaxy S7/S7edge?
Otazka na redakciu, ptisli Vam snimky z P10 na urovni S7, alebo stale straca napr. pri ubytku svetla.
V podstate mam moznost mat za totozny peniaz S7edge vs P10 (500€). S7 by vysla este o 100e menej.

Tomas16.03.2017 - 14:13 Trvalý odkaz

Rozumny mobil roka 2017 nakoniec bude Galaxy S7, ktory sa bude dat kupit za 4 stovky :D

Celá diskusia 27 príspevkov