Nokia 8 dostáva aktualizáciu na Android 8.0 Oreo

Výrobca oznámil dostupnosť najnovšej verzie Androidu pre svoju vlajkovú loď. Majitelia smartfónu sa tak môžu tešiť na čistý systém s novými funkciami.

Vo všetkých smartfónoch značky Nokia beží čistý Android bez zbytočných výrobcom nainštalovaných aplikácií a používateľskej nadstavby. Už začiatkom septembra sme priniesli informáciu, že nová verzia Androidu 8.0 Oreo príde na všetky modely. HMD Global sľúbilo, že sa bude starať o pravideľnú, minimálne dvojročnú, aktualizáciu softvéru. Okrem Orea by tak mohli smartfóny dostať aj nástupcu s pracovným označením Android P.

Hlavné novinky:

- Režim Picture-in-Picture umožní robiť viac vecí naraz. Nebude problém sledovať klip na YouTube počas chatovania s priateľmi alebo nakupovať online a zároveň sledovať stav účtu.

- Vďaka funkcii Android Instant Apps môžete vo svojom telefóne udržiavať poriadok. Stačí využiť podporovaný link v prehľadávači Chrome a aplikáciu je možné používať bez nutnosti inštalovať ju. Google Play Protect udrží celé zariadenie aj uložené dáta v bezpečí mimo dosahu škodlivých programov tým, že každý deň skenuje 50 miliárd aplikácií vrátane tých, ktoré ešte neboli nainštalované.

- Inteligentný softvér napomáha spustiť telefón ešte rýchlejšie. Vďaka režimu Dual-Sight je možné streamovať z oboch fotoaparátov zároveň na sociálne siete a zachytiť tak nielen zaujímavé situácie, ale taktiež reakcie na ne.

- Inteligentné funkcie systému Android Oreo obmedzujú aktivitu najmenej používaných aplikácií na pozadí, čím maximalizujú výdrž telefónu na batériu.

- V ponuke pribudne na vyjadrenie nálad šesťdesiatka úplne nových emotikonov.

Aktualizácia na Android 8.0 Oreo bude automatická, majiteľom príde notifikácia o dostupnosti. Najnovšia verzia operačného systému Android čoskoro dorazí aj na ďalšie smartfóny Nokia. Presný termín zatiaľ nie je známy. Nokiu 8 už v redakcii testujeme, a tak sa môžete tešiť na podrobnú recenziu. Oznámenie o Androide 8.0 sme zatiaľ neobdržali.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 28.11.2017 - 01:04

Za mna palec hore...rad si precitam recenziu aj

Celá diskusia 1 príspevok