LG Q6 streamovalo video na Facebook, aj keď ho prešiel tank

Lacnejšia verzia vlajkovej lode s 5,5 Full HD displejom sa pýši certifikáciou MIL-STD 810G podľa vojenských štandardov. Vyskúšali sme, koľko toho vydrží.

Výrobcovia pri niektorých odolných telefónoch udávajú nielen tradičnú odolnosť IPXX, ale v špecifikáciách spomínajú aj vojenský štandard MIL-STD 810G. Zariadenie s týmto certifikátom by malo vydržať náročnejšie podmienky než telefón s IP68, čo znamená odolnosť voči prachu a vode (30-minútový pobyt vo vode do hĺbky 1,5 metra).

Zariadeniu s Military štandardom nerobia problém vysoké ani nízke teploty či teplotné šoky, zvládne vlhké i prašné prostredie, mrznúci dážď, plesne a počas testovania sa overuje aj odolnosť voči nárazom a vibráciám. Konštrukciou s certifikátom MIL-STD 810G sa chváli aj LG Q6, tak sme si to boli vyskúšať.

Dizajn smartfónu vychádza z aktuálnej vlajkovej lode G6 a spája ich nielen displej s pomerom strán 18:9, ale aj spomínaná certifikácia podľa vojenského štandardu. LG Q6 má síce odolnú konštrukciu, ktorá vydrží náročné podmienky, ale do vody ho ponárať nemôžete. Zvládne maximálne ošplechnutie vodou. Pokiaľ vám však spadne na tvrdý povrch, veľmi mu to neublíži. Displej pokrytý Gorilla Glass je odolnejší než zadná plastová stena, na ktorej sa už po pár dňoch používania objavili nepekné škrabance.

Slovenské zastúpenie LG si pre testovanie odolnosti Q6 vybralo areál Hero Factory v Bratislave a spolu s rádiom Európa 2 streamovalo celú akciu na Facebook. Prvým testom bolo strieľanie do telefónu z paintballovej pištole, ktorá bola nastavená na rýchlosť 100 metrov za sekundu. Partnerom Q6 bol v teste model LG K10 2017. Tomu praskol displej už po druhom zásahu, ale na poškodenie Q6 bolo potrebných až päť zásahov.

Druhá skúška bola ešte tvrdšia. Po telefóne prešiel tank. Aby to nebolo také jednoduché, položili sme ho displejom nahor. Nech dostane priamy zásah kovovým pásom. Displej samozrejme nevydržal a praskol, no napriek tomu kvé šestka ešte niekoľko minút po prejdení tankom streamovala živé video. Aj s obrazom a zvukom. Na "umrtvenie" telefónu nestačilo ani dvojnásobné hodenie o stenu, ale až násilné vybratie batérie.

Netradičný test odolnosti ukázal, že LG Q6 zvládne naozaj tvrdé podmienky. Len škoda, že výrobca nepribalil aj plnohodnotnú vodeodolnosť. Kompletnú recenziu s bohatou fotogalériou si môžete prečítať v článku LG Q6 - displej dôležitejší než odtlačky.

Diskusia k článku:

Nightmare 29.10.2017 - 17:27

ta Q6 sa nezda nejako :)

Lenka Ivančíková31.10.2017 - 09:18 Trvalý odkaz

LG G6 som pouzivala dlhsi cas a nikdy som sa s podobnym problemom nestretla, zato Galaxy S7 mi ako novy telefon zamrzol uz na druhy den a v priebehu mesiaca trikrat "umrel". Takze asi tak. :) Vzdy sa moze u kazdeho vyrobcu prejavit nejaky problem. Preto mi pridu vety typu: od toho a toho by som nechcel nic ani zadarmo trosku detinske.

Celá diskusia 3 príspevky