Honor WaterPlay: 10,1'' Full HD displej a vodeodolná konštrukcia

Spolu s Honorom 7X ukázal výrobca aj tenký desaťpalcový tablet s certifikáciou IP67, čítačkou odtlačkov a podporou LTE sietí. Určený je zatiaľ pre domáci trh.

Výrobcovia sa vodeodolným tabletom veľmi nevenujú, túto vlastnosť ale nájdeme čoraz častejšie pri telefónoch. Niektoré zvládnu len ošpelchnutie vodou, s inými môžeme snímať fotografie pod vodou. Posledný vode a prachu odolný Sony Xperia Z4 Tablet, ktorý prišiel pred dvomi rokmi, sa už na Slovensku nepredáva.

Honor WaterPlay je prekvapením čínskeho výrobcu a prišiel spolu s novinkou Honor 7X. Už samotný názov napovedá, že ide o vodeodolné zariadenie, konkrétne spĺňa certifikáciu IP67. To znamená, že by mal zvládnuť polhodinový pobyt v hĺbke jeden meter. Tablet poháňa čipset vlastnej výroby Kirin 659 a beží v ňom operačný systém Android 7.0 Nougat spolu s nadstavbou EMUI 5.1.

Predávať sa bude v dvoch kapacitách. V kombinácii 3 GB RAM a 32 GB úložiska, vyšší model ponúkne 4 GB operačnú pamäť a 64 GB vnútorný priestor. Na výber bude Wi-Fi a LTE verzia. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 10,1-palcový Full HD displej (1920 x 1200 b.), čítačka odtlačkov, 6600 mAh batéria, 8 Mpix fotoaparát, GPS, stereo reproduktory a nechýba ani 3,5 mm jack.

Predaj Honor WaterPlay štartuje na domácom čínskom trhu 24. októbra, cena 32 GB verzie je stanovená na 1999 CNY, čo je približne 267 eur.

Zdroj: honor.cn

Diskusia k článku:

Medino 12.10.2017 - 16:19

S 10 palcovou variantou dieru na trhu nevyplni vobec, najviac ziadane su 8 palcove so 4G za dobru cenu, a je uplne jedno ci su vodeodolne alebo nie. V tomto je najvacsi hrac Lenovo. Neravim ze su najlepsi ale rozhodne vedia vyplnit dieru co sa tyka tabletov v pomere cena/vykon. Trosku vsak pokulhavaju v predstaveniach novych modelov, ako napr Tab 4 ktory bol uz davno oficialne predstaveny ale ludia o nom dokopy ani netusia. Marketing tychto tabletov je v Lenove asi na poslednom mieste.

Celá diskusia 1 príspevok