Apple sprístupnil aktualizáciu iOS 11

Najnovšia verzia operačného systému iOS s jedenástkou v názve je už oficiálne dostupná na stiahnutie. Na iPhone a iPad prináša stovky nových funkcií.

Začiatkom júna predstavil Apple novú verziu iOS. Po mesiacoch beta testovania si ju môžu majitelia iPhonov a iPadov nainštalovať na svoje zariadenia. iOS 11 prináša úplne nový App Store, inteligentnejšiu hlasovú asistentku Siri, prepracované Ovládacie centrum, vylepšenú aplikáciu Kamera i Fotky a podporu pre rozšírenú realitu. Vylepšenia sa dočkali aj Mapy a pribudla nová funkcia Nerušiť počas šoférovania.

Nový iOS 11 je doteraz najväčším vydaním pre iPad. Pridáva nový dock, výkonný multitasking, aplikáciu Súbory a nové možnosti pre dotykové pero Apple Pencil. Najdôležitejšie novinky systému sme vám predstavili v článku Nový iOS 11 prináša množstvo vylepšení. A ešte viac pre iPad, všetko podstatné sa dozviete aj zo Sto vylepšení iOS 11 na jednom videu.

Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru. Veľkosť inštalačného súboru pre iPhone 7 Plus je viac než 2 GB, preto odporúčame na jeho stiahnutie použiť Wi-Fi pripojenie. Svoje zariadenie môžete aktualizovať aj cez počítačový softvér iTunes.

Apple upozorňuje, že iOS 11 je optimalizovaný pre 64-bitové aplikácie a niektoré funkcie nemusia byť dostupné vo všetkých krajinách.

Diskusia k článku:

radka 20.09.2017 - 13:54

Moje prve negativa - iPad mini 2 Retina, spustanie aplikacii je o hodne pomalsie a co sa mi nepodarilo, to je zmena pozadia-tapety. Predtym som vybrala tapetu, v zdielani klikla na dalsie /take 3 bodky/ a dala "pouzit ako pozadie", zial v iOS 11 je to neaktivne, nic sa nezmeni, klik nefunguje. Vie niekto prosim ako na zmenu tapety po novom? Dakujem

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne20.09.2017 - 14:24 Trvalý odkaz

skusim, ked budem doma. ja som na ipade este neaktualizoval.

Lenka Ivančíková20.09.2017 - 17:19 Trvalý odkaz

Radka, myslis pridat tapetu z vlastnych fotiek? Vseobecne - Pozadie a vyber z fotiek ti nefunguje?

david hulák20.09.2017 - 17:26 Trvalý odkaz

No načítavanie app na mojom iphone SE asi rýchlejšie porovnával som s IOS 10.3.2 10.3.3 som nejak nezaregistroval že bola...A asi sa mi dveska rýchlejšie vybil mobil ,ale to mohlo byť aj tým že som niektoré app nedržal v ramke,ale ich neustále znova načítaval nuž neviem

markos921.09.2017 - 00:00 Trvalý odkaz

velmi ma mrzi ze som nezostal na starom iOS 10, bol super vyladeny a od vecera ako som presiel na iOS 11 sa mi dokaslala klavesnica v rezime na lezato, je daka vyssia a nie je na celu plochu roztiahnuta ako predtym a po bokoch namiesto klaves je len hnusna seda plocha, dalej ten sprosty system na ukladanie foto v novom formate tak ten nepozna ziadny pc, ale nastastie sa da v menu nastavenia fotoaparatu vratit na jpeg, inak by som v pc nevedel prezerat fotky, celkove moj iPhone 7plus je nejaky zblazneny, a problem odoslat sms obcas, rychlejsie sa vybija a akoby bol len v nejakej beta verzii a nie v plnohodnotnom systeme, velmi lutujem ze som nezostal na poslednej verzii iOS10!

Celá diskusia 24 príspevkov