Apple predal v Q2 2017 vyše 41 miliónov iPhonov (hospodárske výsledky)

Apple oznámil finančné výsledky za tretí fiškálny štvrťrok, t.j. Q2 podľa nášho kalendára, ktorý sa skončil 1. júla 2017. Predaj všetkých produktov sa medziročne mierne zvýšil. Najviac rástli iPady.

Spoločnosť Apple vykázala štvrťročné tržby vo výške 45,4 miliardy amerických dolárov a zisk na jednu akciu 1,67 USD. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ide o 7 % nárast. Medzinárodný predaj predstavoval 61 % z príjmov. Pri porovnaní s tohtoročným prvým kvartálom však takmer všetky sledované údaje vykázali horší výsledok.

Predaje produktov medziročne rástli, pričom najväčší nárast zaznamenali iPady. Predalo sa ich 11,424 miliónov kusov. V sledovanom období sa konala tradičná konferencia pre developerov, na ktorej Apple uviedol nové modely tabletov. Záujem o novinky sa odzrkadlil na globálnych dodávkach. Telefónov sa v Q2 2017 predalo 41,026 miliónov, čo je len o 2 % viac než v rovnakom období minulého roka.

V práve prebiehajúcom kvartáli Apple odhaduje, že príjmy sa budú pohybovať v rozmedzí 49 až 52 miliárd USD, hrubá marža by mala byť na úrovni 37,5 % až 38 % a prevádzkové náklady medzi 6,7 mld. až 6,8 mld. USD. Na jeseň očakávame uvedenie nových iPhonov a sprístupnenie nových verzií operačných systémov iOS, MacOS, watchos a tvOS.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu