Honor 6A

Dual SIM android s 5'' HD displejom, procesorom Snapdragon 430, 13 Mpix fotoaparátom a 3020 mAh batériou. Poteší cenou, informačnou LED diódou a šikovnou nadstavbou EMUI 5.1. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS: Android 7.0 Nougat + EMUI 5.1

chipset: Qualcomm Snapdragon 430, MSM8937

procesor: osemjadrový 1,4 GHz

grafický procesor: Adreno 505

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz, LTE 800 / 1800 / 2100 / 2600 MHz (frekvencie LTE v Európe)

rozmery: 144 x 71 x 8,4 (9,0) mm

hmotnosť: 141 gramov (overené)

displej: 5'' (127 mm), IPS, 720 x 1280 b., 62 x 111 mm,

zadný fotoaparát: 13 Mpix (4:3), LED blesk, AF, video Full HD (30 fps), clona f/2.2

predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3), video Full HD (30 fps), clona f/2.2

pamäť: 16 GB (dostupných 8 GB ) + 2 GB RAM + microSD do 128 GB (hybridný slot)

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.1, Wi-Fi, microUSB, USB OTG

ostatné: GPS, Glonass, FM rádio (bez RDS), informačná dióda, audio jack

dual SIM: 2 x nanoSIM (druhý slot hybridný)

batéria: 3020 mAh, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: NFC, čítačku odtlačkov, IrDA (infraport), zvýšenú odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie ani bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 159 eur / august 2017

Recenzia: Honor 6A - stopäťdesiateurový štandard (16. 9. 2017)

Takto fotí Honor 6A

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Európska verzia Honoru 6A je slabšie vybaveným súrodencom v apríli predstaveného Honoru 6C. Spoločnú majú uhlopriečku displeja, osemjadrový procesor, dvojicu fotoaparátov a 3020 mAh batériu. Novinka však dostala nižšiu kapacitu pamätí a chýba čítačka odtlačkov. Naopak, pýši sa novšou verziou Androidu i používateľskej nadstavby EMUI. Telefón už máme v redakcii na testovanie, a tak vám môžeme priniesť prvé postrehy z krátkeho používania.

Honor 6A je určený nenáročným zákazníkom, ktorí hľadajú cenovo dostupný dual SIM android. Nízka cenovka sa odzrkadľuje na slabšej hardvérovej výbave. Už na prvý pohľad vidno, že ide o telefón nižšej triedy, no výrobca si dal záležať na pevnej konštrukcii s kovovým zadným krytom. Všetky časti spolu lícujú, nikde nič nevŕzga.

ikona

Honor 6A - stopäťdesiateurový štandardRecenzia lacného dual SIM androidu s 5'' HD displejom, slušnou výdržou a pekným kovovým dizajnom.

V ruke sa vďaka prijateľným rozmerom a slušnej hmotnosti 142 gramov drží veľmi dobre. Telefón je prispôsobený aj pre ovládanie jednou rukou. Funkciu treba zapnúť v menu v časti nazvanej Inteligentná pomoc. Potom stačí slajdnúť prstom smerom vľavo alebo vpravo a zmenšený displej sa posunie želaným smerom.

Prispôsobiť si môžete rozmiestnenie navigačných kláves, v nastaveniach nechýba ovládanie pohybom, zapnutie a vypnutie obrazovky dvojitým poklopaním po displeji ani filter modrého svetla, ktorý chráni váš zrak.

Predný panel s 5-palcovým IPS displejom jemne vystupuje nad povrch. V ľavej strane je umiestnený hybridný slot pre dve nanoSIM karty alebo kombináciu nanoSIM a microSD kariet. V pravej strane nájdeme už tradične klávesy ovládania hlasitosti a vypínač. Dolná stena patrí microUSB konektoru s funkciou USB OTG a dvojici mriežok.

Reproduktor sa ukrýva iba za ľavou mriežkou, pravá plní len estetickú funkciu. Jeho kvalita a hlasitosť je však slabá. Do 3,5 mm jacku, ktorý výrobca umiestnil hore, musíte pripojíť vlastné slúchadlá, v balení nájdete iba USB kábel a nabíjačku.

HD rozlíšenie IPS displeja na päťpalcovej uhlopriečke je v tejto cenovej kategórii dostatočné. Horšie sú na tom jeho reakcie. Niekedy na ťuknutie prstom nereagoval, pomohlo až opakované alebo silnejšie stlačenie. Automatický jas sa okolitému svetlu prispôsobuje rýchlo. Vo vnútri pracuje osemjadrový procesor taktovaný na 1,4 GHz spolu s 2 GB operačnou pamäťou RAM. Čipset Qualcomm Snapdragon 430 nie je žiadny rýchlik, menej náročnému zákazníkovi na bežné používanie postačí.

Operačný systém Android 7.0 Nougat je doplnený o najnovšiu verziu používateľského prostredia EMUI 5.1, ktoré ponúka množstvo doplnkových nastavení, rôznych funkcií a prispôsobení vlastným potrebám. Kapacita batérie sa zastavila na hodnote 3020 mAh, čo by vzhľadom na slabšiu hardvérovú výbavu mohlo stačiť na minimálne jeden deň používania. Reálne skúsenosti s výdržou odhalí až dlhšie testovanie. Príjemne prekvapila prítomnosť informačnej LED diódy.

Kvalita snímok z dvojice fotoaparátov patrí medzi priemerné. Zadný 13-megapixelový snímač s automatickým zaostrovaním a LED bleskom dostal clonové číslo f/2.2, a nahráva videá vo Full HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu.

Rovnakú svetelnosť i rozlíšenie videa ponúkne predná 5 Mpix kamera. Kto sa rád pohrá s nastaveniami ISO, uzávierky či expozície, možno ocení manuálny režim, ktorý je dostupný nielen pri fotografovaní, ale aj nahrávaní videa.

Medzi špecifikáciami nájdeme podporu LTE sietí, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth v staršej verzii 4.1 a FM rádio, ktorému ale chýba RDS i RT. Názov stanice ani práve prehrávanej skladby sa tak z aplikácie nedozviete.

Honor 6A bude na Slovensku dostupný začiatkom augusta za odporúčanú cenu 159 eur. Na výber budú tri farebné prevedenia: zlaté, strieborné a sivé. Na domácom čínskom trhu sa Honor 6A predáva s čítačkou odtlačkov, 3 GB RAM a 32 GB úložiskom. U nás tieto parametre ponúka už spomínaný Honor 6C.

Videorecenzia

Diskusia k článku:

Nightmare 01.08.2017 - 17:35

ale nechtiky pekne Lenka :D

Celá diskusia 2 príspevky