Waze pre Android už aj do auta, iOS verzia zaostáva

Súkromné beta testovanie skončilo a Waze v systéme Android Auto už môže používať aj široká verejnosť. Navigáciu si tak užijete aj priamo na integrovanom displeji vo vašom aute.

Okrem hľadania najrýchlejšej trasy a navigácie budete môcť s Waze vo vašom aute, s podporou systému Android Auto, využívať hlasový príkaz "OK Google," za pomoci ktorého určíte svoj cieľ. Nebudú chýbať vizuálne a zvukové upozornenia, ktoré vás informujú o tom, čo sa na ceste deje. Bonusom oproti telefónom je väčšia mapa s väčším pohľadom na upozornenia. Všetko potrebné ľahko nastavíte cez ETA Panel, kde nájdete všetky nástroje na jednom mieste.

Samotné používanie Waze v aute je veľmi jednoduché. V telefóne musíte mať nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie a smartfón pripojíte k autu cez USB kábel. Následne stačí ťuknúť na ikonku navigácie. V prípade, že ide o poslednú aplikáciu navigácie použitú vo vašom telefóne, Waze sa automaticky spustí. Ak ste naposledy použili inú navigačnú aplikáciu, stačí si Waze zvoliť v navigačnej ponuke. Pre navigovanie potom stačí prejsť do menu a vybrať buď položku obľúbené miesta, alebo vyhľadať konkrétnu adresu pomocou klávesnice.

Najväčšou výhodou Waze pre Android je spojenie so Spotify. Majitelia zariadení s iOS na túto funkciu stále čakajú. Posledná aktualizácia Apple systému zatiaľ priniesla iba nahrávanie vlastných povelov, ktoré android umožňuje už od mája.

Ak chcete použiť hlasové povely, je nutné vysloviť príkaz "OK Google," doplnený o adresu alebo slovíčko home či work. Predtým je potrebné stlačiť tlačidlo mikrofónu buď na vašom volante, alebo na displeji.

Zdroj: Waze

Diskusia k článku:

Začať diskusiu